Meldpunt Corona

Woensdag grote staking ziekenhuizen: Wie is open en wie is dicht?

staking ziekenhuizen; wat is open; wat is dicht; treant zorggroep; bethesda; refaja; scheperziekenhuis; wilhelmina ziekenhuis; assen; emmen; hoogeveen; stadskanaal; wza; ozg; martiniziekenhuis; groningen; scheemda

Meer dan 150.000 ziekenhuismedewerkers in heel Nederland leggen woensdag het werk neer. Wat betekent dat voor patiënten in Groningen en Drenthe?

Nooit eerder staakte ziekenhuispersoneel op zo’n grote schaal voor een betere cao. Het zorgpersoneel wil lagere werkdruk en meer loon. In Noord-Nederland staakt alleen het UMCG niet mee, omdat universitaire ziekenhuizen een andere cao hebben. Welke afdelingen in het Martiniziekenhuis, het Ommelander ziekenhuis, de ziekenhuizen van de Treant Groep en het Wilhelminaziekenhuis staken en welke niet?

Martiniziekenhuis Groningen:

Gesloten en/of zondagsdiensten: 35 afdelingen zijn geheel of deels dicht. Dat zijn vooral verpleegafdelingen, maar ook bijvoorbeeld radiologie en de recovery. Iedereen die woensdag een afspraak had of een niet-spoedeisende operatie is door het ziekenhuis op de hoogte gebracht dat de afspraak niet doorgaat.

Open: De spoedzorg, oncologie en de zorg voor kinderen onder de 13 jaar blijven open.

Ommelander Ziekenhuis Scheemda:

Zondagsdiensten: de operatieafdeling, verpleegafdelingen 1B (dagbehandeling), 2A, 2B, 3A en 3B, medische beeldvorming, functieafdeling, endoscopie (muv de scopiereiniging), het logistiek overslagpunt en de oncologiepoli draaien zondagsdiensten.

Er zijn geen geplande (dag)opnames, afspraken en behandelingen op de OK, medische beeldvorming, endoscopie, functieafdeling en dagbehandeling.

Open en deels open: De afspraken op het preoperatief spreekuur gaan alleen door voor kinderen.Alle poliklinieken en afdelingen die hierboven niet genoemd zijn, blijven open. Combi-afspraken waarbij aanvullend onderzoek (bijvoorbeeld röntgenfoto’s) nodig is, gaan niet door.

Scopie-onderzoeken op de polikliniek KNO/Urologie gaan wel door. Spoedbehandelingen, operaties en chemodagbehandeling of behandelingen van patiënten die in een traject zitten waarvan niet mag worden afgeweken gaan door.

Treant Zorggroep (Bethesda Hoogeveen, Refaja Stadskanaal en Scheper Ziekenhuis in Emmen):

Zondagsdiensten: Onder meer operatiekamers, radiologie op de locaties Stadskanaal en Emmen en drie verpleegafdelingen van Scheper.

Open: Alle spoedzorg, geplande oncologische ingrepen, alle poliklinieken en de apotheek. Patiënten die woensdag een afspraak in het ziekenhuis hebben en geen afzegging hebben gekregen, kunnen er vanuit gaan dat de afspraak doorgaat.

Bezoekers zijn welkom op de reguliere bezoektijden, ook op verpleegafdelingen die actie voeren.

Wilhelminaziekenhuis Assen:

Zondagdiensten: 13 afdelingen draaien zondagdiensten. Geplande opnames, afspraken en behandelingen gaan die dag niet door. Het gaat om de operatieafdeling, radiologie, diabetes verpleegkundigen MCW, het scopiecentrum, de poliklinieken dermatologie, orthopedie, chirurgie, cardiologie, KNO, medische psychologie, en reumatologie, de geheugenpoli, de afdeling Opname en het dagcentrum van verpleegafdeling A1.

Open: Spoedzorg, behandelingen voor kinderen en oncologische patiënten.

Bron: DvhN, 19 november 2019

Meer nieuws

Deel dit artikel op: