Meldpunt Corona

Update 8 april - aantal coronapatiënten in ziekenhuizen in Noord-Nederland

roaz nn; roaz; regionaal overleg acute zorg; noord-nederland; covid-19; corona; zorgbelang drenthe

Middels deze update houdt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) u op de hoogte van het aantal COVID-19 patiënten dat op dit moment in de noordelijke ziekenhuizen is opgenomen.

Vandaag om 10.00 uur waren 133 COVID-19 patiënten opgenomen op een niet IC-bed, en 106 patiënten op een IC-bed. Dit betreft patiënten met een aangetoonde besmetting met COVID-19 of een verdenking daarop.

Opnames COVID-19     
niet-IC     IC     
Groningen5563
Friesland4626
Drenthe3217
TOTAAL133106
waarvan uit andere regio's      1964

Langzaam maar zeker zien we de aantallen patiënten uit andere regio’s teruglopen. Er is in Groningen, Friesland en Drenthe ruim voldoende capaciteit in de ziekenhuizen beschikbaar voor de opvang van patiënten.

Nu het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met COVID-19 zowel landelijk als regionaal niet meer zo sterk stijgt, staat bij de ziekenhuizen, huisartsen en andere zorgorganisaties de vraag centraal op welke manier andere zorg weer opgeschaald kan worden. Ate van der Zee, bestuursvoorzitter van het GHOR/ROAZ Strategisch Kernteam zorgcontinuïteit COVID-19 hierover: ‘We zullen, ook in Noord-Nederland, nog lange tijd te maken hebben met zorg voor patiënten met COVID-19, waarbij we ook meer ICcapaciteit nodig hebben dan gebruikelijk. Tegelijkertijd gaat acute en niet-uitstelbare zorg voor patiënten met andere gezondheidsproblemen door en is het belangrijk dat zorg die de afgelopen tijd is uitgesteld weer deel uit gaat maken van de dagelijkse praktijk."

Voor zorgorganisaties in Noord-Nederland is de grootste prioriteit nu een goede balans tussen deze verschillende zorgstromen. Plannen hiervoor worden op dit moment in onderlinge samenhang uitgewerkt.

Bron: ROAZ, 8 april 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: