Meldpunt Corona

Minimaal 6% van de Drenten ervaart problemen met digitale communicatie

digitale ouderen; ouderen; digitaal; problemen; drentse panel; trendbureau drenthe

De maatregelen rondom corona zorgen ervoor dat veel mensen meer gebruik moeten maken van digitale middelen, voor werk, onderwijs of persoonlijke contacten. Helaas brengt dit voor sommige mensen problemen met zich mee. 6% van de leden van het (digitale) Drentse Panel geeft aan problemen te hebben.

Tussen 8 en 23 april heeft Trendbureau Drenthe ruim 900 panelleden in de provincie Drenthe bevraagd naar hun ervaringen tijdens de coronacrisis. Eén van de onderwerpen is de ervaren problemen met digitale communicatie, nu contact vaker via internet en telefoon verloopt. 58 van de 913 panelleden gaven aan dat zij hier inderdaad problemen van ondervinden. Waarschijnlijk ligt dit aantal in de werkelijkheid nog wat hoger aangezien de panelleden allemaal ook vaardig genoeg zijn om een digitale vragenlijst in te vullen.

De meest genoemde oorzaak van de problemen is dat panelleden moeite hebben om met computer-, of beeldbelprogramma’s te werken. Op de voet volgen het gebrek aan geschikte telefoon, computer of tablet en geen of onvoldoende internetverbinding.

Voor andere uitkomsten van het corona panelonderzoek in Drenthe zie: https://www.onderzoek.in/corona/drenthe/

Bron: Trendbureau Drenthe, 5 juni 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: