Meldpunt Corona

Informatiebijeenkomsten over zorg in de regio Assen

info bijeenkomst zorg; assen; zorg voor regio; ziekenhuiszorg; geconcentreerde ziekenhuiszorg; assen; emmen; scheemda; ozg; treant; wza; zorgbelang drenthe

In februari presenteerden ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars plannen om de zorg in de regio Drenthe en Zuidoost-Groningen beschikbaar te houden, de zorg anders in te richten en waar mogelijk te verbeteren. Woensdag 19 juni is hierover een informatieavond in wijkcentrum De Schulp in Assen.

Het plan van het regieteam Zorg voor de Regio betekent bijvoorbeeld dat de ‘ingewikkelde’ ziekenhuiszorg geconcentreerd wordt in Assen (WZA), Emmen (Treant, Scheper) en Scheemda (OZG). Denk aan spoedopnames, acute operaties en diagnoses met een hoge waarschijnlijkheid van opname. De plannen werden de afgelopen maanden besproken met gemeenten, politici, Zorgbelang Drenthe en vele organisaties in de zorg, zoals de ambulancedienst.

Geef uw mening
De ziekenhuizen, huisartsen en zorgverzekeraars horen ook graag de mening van inwoners uit de regio Assen. Daarom is er op woensdag 19 juni van 19.00 – 20.30 uur een informatiebijeenkomst in wijkcentrum De Schulp, Buizerdstraat 10, Assen. U bent hier van harte welkom. Bestuurders geven toelichting op de plannen; Zorgbelang Drenthe zit de avond voor. Ook de gemeente Assen is aanwezig.

Aanmelden
Wilt u meer weten over de plannen voor de zorg in de regio of hebt u vragen, ideeën of zorgen, dan bent u van harte welkom. Aanmelden kan eenvoudig via de website www.zorgvoorregio.nl. Of geef het telefonisch door via (0528) 28 67 45. Meer informatie vindt u op www.zorgvoorregio.nl

Aanmelden info bijeenkomst

Deel dit artikel op: