Meldpunt Corona

Hulp voor een toegankelijker stemproces

Drentse VN ambassadeurs voor inclusie hebben in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen 20 maart a.s., middels een brief aandacht gevraagd voor toegankelijkheid voor iedereen op, met name, twee punten: 
- voor iedereen begrijpelijke inhoud van de verkiezingsprogramma's van alle Drentse politieke partijen en
- zijn de stemlokalen in de 12 Drentse gemeenten echt 100% toegankelijk voor iedereen. 
Zorgbelang Drenthe heeft bovenstaande brief van de 40 Drentse VN ambassadeurs van harte onderschreven. 

Het is dan ook fijn om te lezen dat GS Drenthe geld heeft vrij gemaakt voor het doorontwikkelen van de website hoewerktstemmen.nl zodat ook kwetsbare doelgroepen geholpen kunnen worden bij het stemproces voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart a.s. 

Zorgbelang Drenthe      6 februari 2019
ps verkiezingen; 20 maart; hoewerktstemmen.nl; inclusieve samenleving;

Gedeputeerde Staten geven 'Stichting Leer Zelf Online' een bijdrage van 5000 euro voor het doorontwikkelen van de website hoewerktstemmen.nl. Het is bedoeld om kwetsbare doelgroepen te helpen bij het stemproces voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. 

Voor laaggeletterden of mensen met een verstandelijke beperking kan stemmen ingewikkeld zijn. Het stemproces is niet altijd makkelijk beschreven, administratief uitdagend, te onvoorspelbaar en er moet een aantal lastige keuzes gemaakt worden. 'Stichting Leer Zelf Online'heeft een uitleg- en oefenmodule ontwikkeld die het hele stemproces uitlegt, van ontvangst van je stempas tot het deponeren van het biljet in de stembus. Hierbij is gebruik gemaakt van het 'Steffie-platform'. Deze tool is voor het eerst gelanceerd bij de gemeenteraadsverkiezingen en bleek een groot succes. Reden dus om deze website door te ontwikkelen naar de Provinciale Statenverkiezingen. 

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): "Het initiatief van 'Stichting Leer Zelf Online' sluit naadloos op onze ambities aan en past bij de oproep van Provinciale Staten om ons in te zetten voor een toegankelijker provincie. We staan en gaan voor een inclusieve samenleving. We vinden het belangrijk dat iedereen in Drenthe mee kan doen. Toegankelijk stemmen hoort daar ook bij."

Geïnteresseerden kunnen vanaf 15 februari www.hoewerktstemmen.nl raadplegen voor de Provinciale Statenverkiezingen. 

Meer nieuws

Deel dit artikel op: