Meldpunt Corona

GGD doet onderzoek naar gezondheid en leefstijl van 21.000 Drenten

gezondheidsonderzoek; ggd; gezondheid en leefstijl; volwassenen

GGD Drenthe onderzoekt de gezondheid en leefstijl van 21.000 volwassenen en ouderen in de provincie Drenthe. Zij kunnen vanaf donderdag een uitnodiging ontvangen voor deelname aan de Gezondheidsmeter Volwassenen en Ouderen 2020.

De Gezondheidsmeter 2020 is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek dat eens in de vier jaar gehouden wordt. De 21.000 Drenten zijn willekeurig geselecteerd voor deelname. Zij ontvangen per post een vragenlijst over hun lichamelijk en psychische gezondheid en leefomgeving.

Gezondheid verbeteren

De resultaten van de Gezondheidsmeter worden in 2021 gepubliceerd en besproken met gemeenten. ‘De uitkomsten van het onderzoek zorgen er namelijk voor dat Drentse gemeenten en de GGD samen activiteiten kunnen opzetten om de gezondheidssituatie te verbeteren. Het is daarom belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners die zijn uitgenodigd de vragenlijst invullen’, meldt Marjan Kuilman, onderzoeker bij GGD Drenthe. De resultaten van de Gezondheidsmeter 2020 worden medio juni 2021 bekendgemaakt.

Resultaten op regionaal niveau vergelijken

Ook andere GGD’en in het land starten deze maand de Gezondheidsmeter. Daardoor kunnen de resultaten op regionaal niveau vergeleken worden. De GGD’en werken hierin samen met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het CBS.

Bron: DvhN, 8 september 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: