Meldpunt Corona

Eerlijke antwoorden, goed advies. Een gids voor jongeren met kanker

gids voor jongeren met kanker; prinses maxima centrum; centrum voor kinderoncologie; eerlijke antwoorden, goed advies; zorgbelang drenthe

Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie

Een belangrijk onderdeel van goede zorg is goede informatievoorziening. Er is veel informatie beschikbaar voor ouders maar informatie speciaal voor jongeren ontbrak tot nu toe. Daarom is in het project Ontwikkelingsgerichte zorg voor tieners ‘Een gids voor jongeren met kanker: eerlijke antwoorden, goed advies’ ontwikkeld.

Deze gids is gebaseerd op de veel gebruikte Engelse gids voor jongeren gemaakt door de Teenage Cancer Trust. De Nederlandse versie is in samenwerking met zorgprofessionals van alle disciplines, jongeren uit de KAR, de VOKK en VOX aangepast aan de zorg in het Máxima. In de gids wordt informatie gegeven over de diagnose kanker en de behandeling daarvan, maar ook over gevoelens, relaties en leven na kanker. Bovendien bevat de gids veel praktische tips. De gids is fysiek beschikbaar voor alle jongeren tussen de 12 en 18 jaar in het Prinses Máxima Centrum, maar ook online te lezen. De gids is bedoeld voor jongeren in behandeling maar ook voor jongeren die klaar zijn met behandeling.

Klik hier om naar de site van het Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie te gaan en download de gids

Deel dit artikel op: