Meldpunt Corona

17 maart 20 uur - Groot applaus voor alle zorgmedewerkers en hun strijd tegen het coronavirus

Jij doet toch ook mee vanavond 17 maart 2020 om 20.00 uur
Zorgbelang Drenthe heeft altijd al ongelooflijk veel waardering voor medewerkers in de zorg, maar zeker onder deze bijzondere omstandigheden.

Doe mee aan het groot applaus voor zorgmedewerkers en hun strijd tegen het coronavirus!

Klik hier voor het interview van RTVDrenthe met Jan van Loenen, bestuurder-directeur Zorgbelang Drenthe (bij 17 minuten en 10 seconden).

groot applaus; zorgmedewerkers; waardering; 17 maart; 20 uur; zorgbelang drenthe; ondersteunt actie

Doe vanavond mee aan het groot applaus voor zorgmedewerkers en hun strijd tegen het coronavirus

Geïnspireerd door filmpjes van applaudisserende mensen in Spanje en Italië is nu ook in Nederland een actie gestart. Op Facebook roepen meerdere mensen op om dinsdag 20.00 uur de Nederlandse zorgmedewerkers een staande ovatie te geven.

Het is geen nieuw fenomeen. Het idee om met luid applaus zorgmedewerkers te bedanken is overgewaaid uit Italië en Spanje. Uit die zwaar getroffen landen verschijnen de afgelopen dagen verschillende filmpjes op social media van balkons waarop luid geklapt wordt.  

Daarnaast worden daar balkonfeesten gegeven. Op bepaalde tijdstippen gaat de muziek hard aan zodat iedereen met de hele buurt een feestje kan vieren, ieder op zijn eigen balkon.

Dinsdagavond 17 maart 20 uur; applaus voor Nederlandse zorgmedewerkers

Nu roepen Nederlanders ook op om solidariteit te tonen met het zorgpersoneel door middel van een daverend applaus. De oproep wordt volop op social media gedeeld. Onder het Facebook-evenement geven al duizenden mensen aan mee te doen aan de actie.

Er was korte tijd onduidelijkheid over het moment waarop het applaus plaats moet vinden. Twee grote oproepen liepen door elkaar, de ene sprak daarbij over woensdagavond, de ander over dinsdagavond. Beiden hebben nu één lijn getrokken: op dinsdagavond om 20.00 uur wordt geapplaudisseerd vanuit Nederlandse huizen.

Bron: DvhN, 17 maart 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: