Meldpunt Corona

14,15, 16 oktober: Check gratis je gezondheid in de gezonde huiskamer!

gezonde huiskamer; emmen; erica; leefstijlcoach; hoe gezond ben jij; healthy ageing week; leefstijladviseur; gratis

Vorig jaar stond de gezonde huiskamer tijdens de Healthy Ageing Week in oktober op de Grote Markt in Groningen. Ruim 350 inwoners deden een leefstijlcheck. Dit najaar gaat de bus ook op weg naar buurten, wijken en dorpen in Drenthe.

Op 14 en 15 oktober staat de bus op het marktplein In Emmen, beide dagen van 9.00 tot 17.00 uur.
16 oktober staat de gezonde huiskamer bij de buitenspeeldag, georganiseerd door de Buurtsportcoaches De Velden, in Erica.
Dit is een mooie kans om te checken hoe gezond je bent.

In de bus wordt bijvoorbeeld je BMI berekend, je knijpkracht en je vetpercentage. De test is gratis en wordt afgenomen door een leefstijladviseur. Je hoeft je niet aan te melden, je kunt dus gewoon binnenlopen. De leeftijdsadviseur doorloopt samen met jou het hele proces. Alles wordt stapsgewijs uitgelegd. Het duurt 20 minuten en je krijgt de uitslag direct mee. Na de check in de bus weet je hoe gezond je zelf bent en wat je kunt doen om gezond te blijven of gezonder te worden.

In de bus kun je ook zien welke plekken in de wijk ervoor zorgen dat inwoners zich goed en fit voelen. En ook welke plekken dat niet zijn. Om dat in kaart te brengen kunnen inwoners in de bus op een grote kaart van Emmen/Erica aangeven van welke plekken zij vinden of deze wel of niet bijdragen aan hun fitheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het Rensenpark Emmen, Erica Griendveenpark waar lekker gewandeld kan worden; het buurthuis waar je koffie drinkt met je wijk-of buurtgenoten; veilige wandelpaden en oversteekplaatsen. Of misschien is er juist veel verkeer; zijn de wandelpaden slecht verlicht of zijn er veel eenzame mensen.

De gezonde huiskamer is een project van UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Gemeente Groningen, Aletta Jacobs School of Public Health en Healthy Ageing Network Noord-Nederland.

Gezonde huiskamer Emmen

  • Maandag 14 en dinsdag 15 oktober, op het marktplein in Emmen van 9.00 tot 17.00 uur
  • Woensdag 16 oktober bij de buiten speeldag aan de Semsstraat in Erica van 10.00 tot 18.00 uur
  • Donderdag 17 oktober 12 uur slotbijeenkomst bij de bibliotheek in Emmen, inclusief lunch! Deze bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk. Tijdens deze gezellige bijeenkomst, gaan we kijken, wat wij hebben opgehaald aan informatie? En wat vind jij, als bewoner, van deze informatie? Mocht u bij de slotbijeenkomst aanwezig willen zijn, dan graag aanmelden via gezond.atelierplek.nl

Klik hier voor de eerste week van de gezonde huiskamer in Groningen.

Naar agenda

Deel dit artikel op: