050 - 727 15 00

Is Noordenveld de meest toegankelijke gemeente van Nederland?

Is Noordenveld de meest toegankelijke gemeente van Nederland?

Is Noordenveld de meest toegankelijke gemeente van Nederland? Drentse gemeente behoort tot de twaalf finalisten van verkiezing

De gemeente Noordenveld is één van de twaalf gemeenten die kans maakt op de titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.

De verkiezing wordt georganiseerd door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om meer aandacht te vragen voor het belang van toegankelijkheid. Daarvoor zijn twee derde van alle gemeenten door 2200 ervaringsdeskundigen onder de loep genomen.

Aanleiding van de verkiezing is dat vier miljoen Nederlanders met een beperking of chronische ziekte, vijf jaar na ratificatie van het VN-Verdrag Handicap, nog altijd hinder ondervinden van fysieke obstakels en bewuste en onbewuste uitsluiting in de samenleving. Dat blijkt onder meer uit het onlangs verschenen SCP-rapport Lang niet toegankelijk .

Naast Noordenveld staan ook Hardenberg, Beek, Sint Anthonis, Stein, Oude IJsselstreek, Waalwijk, Westland, Rotterdam, Meierijstad, Zwolle en Harderwijk in de halve finale.

Stemmen

Vanaf vandaag tot en met 29 augustus kunnen alle Nederlanders stemmen op een van de twaalf gemeenten en daarmee aangeven welke in hun ogen het beste werk maakt van toegankelijkheid.

De vijf gemeenten met de meeste stemmen gaan vervolgens door naar de finale, waarin ze worden beoordeeld door een vakjury.

Superteam

Het Superteam van makers en ervaringsdeskundigen - Eva Eikhout, Mari Sander, Zjos Dekker, Wirin Jewlal en Deborah Cameron – volgt de verkiezing en gaat reportages over de toegankelijkheid in de twaalf best beoordeelde gemeenten maken.

Meer nieuws over de verkiezing van de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland? Klik hier

Bron: DvhN, 28 juni 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland