050 - 727 15 00

In WZA voldoende tijd voor kleine ingrepen

In WZA voldoende tijd voor kleine ingrepen

In WZA voldoende tijd voor kleine ingrepen

ASSEN - Vetbultjes, ingegroeide teennagels, aambeien, spataderen… het zijn van die ongemakken waar je wel last van hebt maar die vandaag of morgen niet meteen verholpen hoeven worden. Toch is het juist nú misschien het moment om er wél iets aan te laten doen. Chirurg Irene Donse van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) legt uit waarom.

“Patiënten verwachten niet dat er juist nú mogelijkheden zijn”, zegt chirurg Irene Donse van het WZA. “Dan gaat het om wat we ‘kleine verrichtingen’ noemen. Dat zijn poliklinische operaties: een patiënt kan diezelfde dag nog naar huis en de operaties kunnen plaatsvinden in een speciale behandelruimte, de poliklinische OK. Het trekt dus geen wissel op het OK-personeel of de verpleegkundigen op de verpleegafdeling.” Die kleine verrichtingen zijn bijvoorbeeld ook verstopte talgklieren of moedervlekken verwijderen, zeker als deze groter worden of veranderen.

Veilig

Het blijkt dat patiënten soms thuisblijven omdat ze niet zeker weten of het wel coronaveilig is in het ziekenhuis. “Dat is het beslist”, verzekert de arts. “We werken met gescheiden patiëntstromen. Het is dus volkomen veilig voor patiënten om zich hier poliklinisch te laten behandelen.” Uiteraard gelden de standaard coronaregels: mondkapje voor, kom alleen (de begeleider kan buiten wachten) en kom niet als je klachten hebt die op corona kunnen wijzen.

Patiënten die nu toch graag geholpen willen worden, kunnen zich laten doorverwijzen door hun huisarts. Er is momenteel dus maar een korte wachttijd in het WZA.

Bron: persbericht WZA, 28 november 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland