050 - 727 15 00

In gesprek over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

In gesprek over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

In gesprek over de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)

Welke eisen stellen we aan een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO)? Wat kunnen en willen we ermee? Om antwoorden te krijgen op deze en andere vragen ging Zorgbelang Drenthe onlangs in gesprek met een groep inwoners van Drenthe.

Wat is een PGO?

Een Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) is een nieuwe digitale dienst waarmee je inzicht krijgt in al jouw gezondheidsgegevens. Denk hierbij aan afspraken in het ziekenhuis of dossiergegevens van je huisarts, maar ook het zelf kunnen uploaden van gegevens over bijvoorbeeld je sportsessies, je gewicht en/of je hartslag. Met een PGO kun je meer grip krijgen op je eigen gezondheid en zorg.

In gesprek

De bijeenkomst vond plaats in dorpshuis ’t Haoler Hoes in Hooghalen. Het doel van de bijeenkomst was inzicht krijgen in de verwachtingen die inwoners van Drenthe hebben van hun zorgverleners als het gaat om de Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO). Deze informatie helpt bij de ontwikkelingen van PGO’s. Het wordt gebruikt om de informatievoorziening naar zorgverleners te optimaliseren. Zo weten zij welke verwachtingen er zijn vanuit de inwoners van Drenthe en kunnen zij hier op inspelen.

Aan de hand van stellingen hebben we het onder meer gehad over het kiezen van een PGO en welke vragen huisartsen en andere zorgverleners kunnen verwachten als meer mensen gebruik maken van een PGO. Daarnaast hebben we gesproken over veiligheid, informatievoorziening en ondersteuning.

Waardevolle bijeenkomst

Samen met de inwoners hebben we veel waardevolle informatie op kunnen halen. We hebben een beter beeld gekregen van de verwachtingen die men heeft van zorgverleners wanneer zij een PGO in gebruik hebben. Dit wordt ingezet bij de informatievoorziening naar zorgverleners, zodat zij hier rekening mee kunnen houden bij de ontwikkeling en verdere uitrol van PGO’s.

Meer informatie

Wil je meer weten over de bijeenkomst of onze werkzaamheden rondom PGO’s? Neem dan contact op met projectmedewerker Danny Wiekens. Hij is te bereiken via d.wiekens@zorgbelang-drenthe.nl

Wil je meer informatie lezen over de Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)? Bezoek dan de website www.pgo.nl

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland