Meldpunt Corona

Steun van minister Bruno Bruins voor sluiting spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal

Het is positief dat de minister de moeite neemt hier met iedereen te praten. Maar de ongerustheid in Stadskanaal en Hoogeveen is groot. Ik zie nog geen concrete vernieuwingsplannen om het probleem van het verdwijnen van voorzieningen daar op te vangen.

Jan van Loenen      Zorgbelang Drenthe
zorg voor de regio; minister bruno bruins; zorgbelang drenthe; treant zorggroep; wza

Minister Bruno Bruins heeft gisteren een werkbezoek aan Stadskanaal en Zuidwolde gebracht. Hier heeft hij gesproken met vertegenwoordigers van de ziekenhuizen van Treant Zorggroep, het WZA, huisartsen, zorgverzekeraars, gemeenten, provincie en patiëntenorganisaties. Ook Zorgbelang Drenthe was hierbij. 

Onderwerp was het plan dat het kernteam zorg voor de regio een tijdje geleden heeft gepresenteerd met betrekking tot toekomstbestendige zorg in Drenthe en zuidoost-Groningen. In het plan, waarvan alleen de contouren geschetst werden, kwam onder meer naar voren dat de spoedeisende hulp in Hoogeveen en Stadskanaal dicht gaat. Dit houdt onder meer in dat de patiënt en de ambulancezorg te maken krijgt met meer reistijd en meer ritten. Een inhoudelijk plan om dit op te vangen is er nog niet. 

De minister gaf aan dat hij in gesprek is met alle partijen, begrijpt dat er zorgen zijn maar dat het plan inhoudelijk ook nog verder ingevuld moet worden.  

Klik hier voor het artikel over het werkbezoek van minister Bruno Bruins (bron: DvhN, 16 april 2019)

Meer nieuws

Deel dit artikel op: