Wie en wat is de organisatie Zorgbelang Drenthe

Wie en wat is de organisatie Zorgbelang Drenthe

Wie is Zorgbelang Drenthe?

Zorgbelang Drenthe is een proactieve en onafhankelijke maatschappelijke organisatie voor iedereen in Drenthe die gebruik maakt van zorg. Met een enthousiast team dat specifieke kennis heeft over de ‘wereld van de zorg’ en de inwoners van Drenthe. Want wij zijn tevens het kenniscentrum bij uitstek waar het gaat om cliëntervaringen in de zorg.

Wat doet Zorgbelang Drenthe?

Onze doelstelling in brede zin is: het versterken van de positie van de cliënt. Dat doen we door cliëntparticipatie, beleidsbeïnvloeding en individuele dienstverlening. Oftewel:

  1. inwoners van Drenthe als individu sterk maken in de wereld van de zorg. Door hen van advies te voorzien en praktische te begeleiden, zodat ze er hun weg (weer) vinden.
  2. de positie van de (toekomstige) zorgvragers in Drenthe (als groep) versterken. Wij zijn als het ware hun spreekbuis richting politiek, zorgverzekeraars en zorginstellingen.
  3. gemeenten en organisaties (zoals zorginstellingen en zorgverzekeraars) helpen we bij het bepalen van beleid en de uitvoering daarvan. Dat doen we door onafhankelijk onderzoek uit te voeren naar uiteenlopende thema’s. Wat het thema ook is, het onderzoek wordt altijd uitgevoerd vanuit het cliëntperspectief.
  4. in het verbeteren van de zorg in Drenthe en het bevorderen van de ‘gezondheidsvaardigheden’ van de burgers, trekken wij regelmatig samen op met andere organisaties.

 Onze werkzaamheden worden mede mogelijk gemaakt door ondersteunende subsidies van de provincie Drenthe.