Meldpunt Corona

Zorg verlenen in coronatijd - mooie voorbeelden van slimme zorg in heel Nederland

rijkswaterstaat; slimme voorbeelden; zorgvoorbeeld; corona; covid-19; rijksoverheid; zorgbelang drenthe

Voor veel werkers in de zorg vormen de coronamaatregelen een grote uitdaging. Hoe onderhoudt u bijvoorbeeld contact met bewoners als er een bezoekregeling geldt voor de instelling? Hoe organiseert u dagbesteding als bijeenkomsten met grotere groepen niet mogelijk zijn? Hoe zorgt u voor thuiswonende cliënten op 1.5 meter? Hoe gaat u om met cliënten met een verstandelijke beperking, voor wie dit een heel verwarrende tijd is? Hoe zorgt u voor continuïteit in geestelijke verzorging of psychische hulpverlening?

Gelukkig zien we op heel veel plekken zorgverleners: professionals, mantelzorgers en naasten die oplossingen bedenken. Oplossingen die vaak van een grote creativiteit getuigen. Maar wel binnen de geldende regels en richtlijnen van het RIVM en de zorgsectoren. 

De Rijksoverheid heeft deze mooie en slimme voorbeelden in de zorg gebundeld.
U kunt ze hier downloaden: deel 1  en deel 2

Let op! de maatregelen zullen in de komende tijd veranderen, mogelijk kunnen ze soms worden versoepeld. Daarom staat bij elk voorbeeld een datum vermeld zodat u weet wanneer het is geplaatst. Tegelijkertijd is iedereen zich er wel van bewust dat het virus nog geruime tijd bij ons zal blijven. Dus genoeg reden om voorbeelden te blijven delen.

U kunt zelf mooie voorbeeld van slimme zorg met de Rijksoverheid delen? Mail het naar mooievoorbeelden@minvws.nl. Of deel het op social media met de hashtag #mooievoorbeeldenindezorg en tag de Rijksoverheid op Facebook (@MinVWS), Instagram (@minvws), Twitter (@minvws) en LinkedIn (@ministerie-van-vws).

Bron: Rijksoverheid, 18 mei 2020

Meer lezen

Deel dit artikel op: