Meldpunt Corona

Zelfstandig stemmen voor blinden en slechtzienden in Emmen

zelfstandig stemmen blinden en slechtzienden; blinden; slechtzienden; stemmen; europees parlement; emmen; gemeente emmen; zonder hulp

Stemmen doen we via een stembiljet en een (rood) potlood. Blinden en slechtzienden kunnen dit stemformulier niet of nauwelijks lezen. Als zij willen stemmen moeten ze hulp krijgen of iemand anders vragen om voor hen te stemmen. Als 20e gemeente in Nederland gaan wij een stemhokje geschikt maken voor blinden en slechtzienden. Met de Europees Parlement verkiezingen op donderdag 23 mei kunnen zij zelfstandig stemmen in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Emmen. 

Hoe werkt het?

We leggen een soort plaat met gaatjes over het stembiljet heen. Via een koptelefoon hoort u de nummers en namen van de partijen en kandidaten. Vervolgens telt u de gaatjes om de kandidaat van uw voorkeur te vinden. Dit gaatje kleurt u met het (rode) potlood in.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over hoe blinden en slechtzienden zelfstandig kunnen stemmen? Bekijk dan de website van de Oogvereniging. U kunt natuurlijk ook met ons bellen via 14 0591. 

Bron: website gemeente Emmen, 21 mei 2019

Lees verder

Deel dit artikel op: