Meldpunt Corona

Volle zaal bij statenverkiezingsdebat #psdrenthe

verkiezingsdebat; provinciale staten; statenverkiezingen 2019; zorg; #psdrenthe; zorgbelang drenthe; dvhn; cmostamm; k&c; dnk

Gezocht: dokters met plattelandslust

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn in aantocht. Op 20 maart mogen we naar de stembus om te stemmen op de volksvertegenwoordigers in onze provincie. Maar liefst 16 partijen doen mee. Maar waarin verschillen de partijen, wat zijn hun standpunten en wie krijgt uiteindelijk uw stem? Tijd dus voor een verkiezingsdebat!

6 maart was het zover. Zorgbelang Drenthe, CMO Stamm, Stichting Kunst & Cultuur en DNK hebben in samenwerking met het Dagblad van het Noorden het verkiezingsdebat 'Drenthe, toon ambitie' georganiseerd. Lijsttrekkers van 12 van de 16 politieke partijen gingen in debat over sociaal culturele onderwerpen. 

Eén van de onderwerpen die voorbij kwam betrof uiteraard de zorg. Met de stelling 'de provincie moet investeren in kleinere gezondheidscentra zodat zorg overal in Drenthe beschikbaar en bereikbaar blijft', konden drie debaters de mening van hun partij naar voren brengen. Reacties als 'zorg moet in de buurt zijn', 'het uitbouwen van huisartsencentra' en 'zorg op afstand door middel van controles via internet, dus ook een snelle internetverbinding' kwamen naar voren. 

Het was een flitsend debat op een prachtige locatie onder de bezielende leiding van Leonie Sinnema, Rosa Timmer die tussendoor de vele tweets in de gaten hield (#psdrenthe) en de meest opvallende tweets voorlas en Eric Nederkoorn die tussendoor met een column voor een rustpuntje zorgde. Allen van het DvhN.

Grote vraag is nu wel of de kiezers de standpunten van de verschillende partijen nu duidelijk voor ogen hebben zodat zij een weloverwogen keus kunnen maken. Dat wagen wij te betwijfelen. Bent u er nog niet uit en heeft u ook geen zin/tijd om 16 verkiezingsprogramma's door te worstelen, lees dan de analyse 'met zorg meedoen in Drenthe'.

Klik hier voor een kort verslag van verkiezingsdebat door het DvhN

Lees verder

Deel dit artikel op: