Meldpunt Corona

VERPLAATST NAAR 23 september - 24 maart - avondje uit voor mantelzorgers

Mantelzorgevenement in DNK op 24 maart VERPLAATST naar 23 september

Om mogelijke besmetting met het coronavirus te voorkomen gaat deze avond niet door.
De avond is verplaatst naar woensdag 23 september 2020 in de Nieuwe Kolk. Het programma van de avond blijft gelijk.

mantelzorger; wza; wilhelmina ziekenhuis; assen; mantelzorg; avond uit
Onderwerp     een avondje uit voor mantelzorgers
Datumdinsdag 24 maart 2020 
Tijd19.30-22.00 uur (inloop vanaf 18.45 uur)
LocatieDNK (De Nieuwe Kolk) Assen
Voor wiemantelzorgers en evt. introducé
Kostengratis
Aanmeldenvoor 15 maart via www.wza.nl/actueel (doorbladeren naar ‘Een avondje uit voor de mantelzorger’)

Een goed netwerk rondom een patiënt kan niet zonder mantelzorg. Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) onderkent de belangrijker rol van mantelzorgers: er wordt vaak een groot beroep op hen gedaan. Daarom biedt het ziekenhuis mantelzorgers een cadeautje aan: een ontspannen avondje uit aan op dinsdagavond 24 maart van 19.30 – 22.00 uur in De Nieuwe Kolk (DNK).

“Mantelzorg is voor veel mensen een onmisbaar onderdeel van de dagelijkse zorg. Voor een mantelzorger kan dat zwaar zijn”, zegt Paul van der Wijk, voorzitter raad van bestuur van het WZA. Zijn moeder heeft, samen met hem en de andere kinderen, jarenlang gezorgd voor zijn dementerende vader. “Ik weet uit ervaring hoe belangrijk het is om ook als mantelzorger aandacht te krijgen. Daarom bieden wij mantelzorgers een avondje uit aan.”

Avondvullend programma

In de grote zaal van DNK delen Mariska van Gennep en Sander de Hosson hun verhalen. Sander de Hosson is longarts in het WZA. Hij is bekend van zijn openhartige columns over palliatieve zorg. Mariska van Gennep was 49 toen haar man de diagnose ALS kreeg. Ze schreef het boek ‘ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg’. De verhalen worden afgewisseld door de prachtige muziek van singer-songwriter Lisanne Spaander. Tot slot speelt Zorgcabaret ‘Groepscoach Thea Praatgraag’. Thea is een lekker maf mens dat overloopt van enthousiasme. Met haar heel eigen kijk op de dingen steekt deze positief ingestelde oud-verpleegkundige en actrice de aanwezigen een hart onder de riem.

Informatiemarkt

Op de avond kunnen bezoekers van tevoren (vanaf 18.45 uur) en tijdens de pauze rondkijken op de informatiemarkt. Er zijn vijftien stands waar mantelzorgers terecht kunnen met vragen over aanpassingen thuis, wet- en regelgeving, vrijwillige zorg, respijtzorg, mantelzorgwaardering, etc.

Gratis

De avond is een cadeautje van het WZA en het Netwerk Palliatieve Zorg Drenthe Steenwijkerland en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Assen (preventiefonds). De avond is gratis voor mantelzorgers. Natuurlijk mogen zij iemand meenemen. Wel is vooraf aanmelden (vóór 15 maart) op www.wza.nl/actueel (doorbladeren naar ‘Een avondje uit voor de mantelzorger’) nodig. Aanmelden kan ook bij het Infoplein Digitale Zorg in de hal van het WZA. Dat is op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur geopend.

Naar agenda

Deel dit artikel op: