Vaccinatievragen in tijden van corona. Wij zijn benieuwd naar uw mening!

corona; vragenlijst; mening; vaccinatie; uitgestelde zorg; coronacheckapp; qr-code; QR; uitgestelde zorg; drenthe; enquête; praat mee; zorgbelang drenthe

Het coronavirus is inmiddels meer dan anderhalf jaar lang aanwezig in Nederland. Hoewel we inmiddels allemaal de mogelijkheid hebben om ons volledig te laten vaccineren, hebben we het coronavirus nog niet achter ons gelaten. Het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen ligt volgens het coronadashboard van het RIVM momenteel tussen de 1500 en 2500 en het aantal nieuwe ziekenhuispatiënten ligt op 34, met in totaal 321 reguliere bedden bezet door patiënten met covid-19 en 154 op de IC (landelijke cijfers). Ondertussen maken ziekenhuizen plannen om de reeds uitgestelde zorg in te halen, maar door het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met covid-19, het relatief hoge ziekteverzuim onder zorgmedewerkers en de uitstroom van personeel wordt er nog steeds reguliere planbare zorg uitgesteld.

Iedereen die bij een horecazaak of een culturele locatie naar binnen wil, moet sinds 25 september een geldige coronapas laten zien. Dat is een bewijs waarmee je aantoont dat je gevaccineerd bent, recent hersteld bent van het coronavirus of recentelijk negatief getest bent. Deze pas is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar.

Vanuit Zorgbelang Drenthe zijn we erg benieuwd naar de mening van de Drentse inwoner over de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus. We nodigen u dan ook uit om uw mening te laten horen middels een vragenlijst. We vragen naar uw mening over verschillende onderwerpen die met het coronavirus te maken hebben: de coronamaatregelen; vaccinatiebewijzen; de coronapas en uitgestelde zorg. Dit helpt ons om een goed beeld te krijgen van wat er nu leeft en speelt onder de inwoners van Drenthe zodat we zo goed mogelijk kunnen opkomen voor uw belangen. Klik op deze link om de enquête in te vullen en laat uw mening horen!

Heeft u vragen en/of opmerkingen, neem dan contact op met Danny Wiekens (d.wiekens@zorgbelang-drenthe.nl)- projectmedewerker Zorgbelang Drenthe

Meer nieuws

Deel dit artikel op: