Meldpunt Corona

Treant sluit helft operatiekamers Hoogeveen om corona

Zorgbelang Drenthe is zeer bezorgd over het afschalen van een deel van de reguliere zorg en het tempo waarin dit gebeurt. Hoewel de bestuurder, Jan van Loenen, begrip heeft voor de druk op de ziekenhuiszorg als gevolg van de toename van het aantal besmettingen en de opname van Covid-19 patiënten is de les die we in het voorjaar hebben geleerd dat dit zo weinig mogelijk ten koste moet gaan van de reguliere zorg.
De achterstanden in de reguliere zorg die in het voorjaar zijn opgelopen, zijn deels nog niet ingehaald en door de tweede coronagolf wordt opnieuw een deel van de reguliere zorg stilgelegd.
Zorgbelang Drenthe roept zorginstellingen op om de reguliere zorg, de komende tijd, toch zoveel mogelijk door te laten gaan.

Wordt uw afspraak door afschaling zorg verplaatst? Doe een melding bij het Meldpunt Zorg & corona.

Jan van Loenen bestuurder Zorgbelang Drenthe
treant zorggroep; treant; bethesda; hoogeveen; corona; afschalen zorg; reguliere zorg; covid-2019

Treant Zorggroep sluit vanaf maandag tijdelijk twee van de vier operatiekamers in ziekenhuislocatie Bethesda Hoogeveen. Dit doet de zorggroep om de zorg aan het sterk groeiend aantal coronapatiënten in de regio te kunnen blijven geven. Eerder sloot Treant om dezelfde reden al vier operatiekamers in het Refaja Stadskanaal. Poliklinische en oncologische zorg blijft doorgaan in Bethesda.

Zorgelijke situatie

In Drenthe worden de laatste tijd zoveel coronabesmettingen vastgesteld, dat het risiconiveau door de minister van Volksgezondheid bestempeld wordt als 'ernstig'. Door het toenemend aantal patiënten en door een groeiend aantal zieke zorgmedewerkers, zijn er onvoldoende verpleegkundigen om de acute en reguliere zorg door te laten gaan. Gekeken is welke zorg medisch verantwoord uitgesteld kan worden.

Vanaf maandag 19 oktober worden in Hoogeveen alleen oncologische en semi-spoedeisende ingrepen uitgevoerd in twee operatiekamers. Andere ingrepen en operaties die gepland staan in Hoogeveen, worden uitgesteld. Patiënten die dit betreft, worden persoonlijk door Treant op de hoogte gesteld.

Bron: RTVDrenthe, 15 oktober 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: