Meldpunt Corona

Spoedeisende hulp Bethesda Hoogeveen wordt in april 2020 'basisspoedpost'

Veiligheid patiënten gaat boven alles

Jan van Loenen      Zorgbelang Drenthe over voorgenomen sluiting SEH's Hoogeveen en Stadskanaal in 2020
sluiting seh; hoogeveen; stadskanaal; spoedeisende hulp; basisspoedpost; 2020; volwaardig seh; roaz; zorgbelang drenthe

Woensdag 10 juli jl. heeft het regieteam voor zorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen de voorgenomen sluiting in 2020 van de spoedeisende hulp in het Bethesda in Hoogeveen en het Refaja in Stadskanaal bekend gemaakt. De spoedeisende hulpafdelingen worden per 1 april 2020 (Hoogeveen) en 1 januari 2020 (Stadskanaal) gewijzigd in een basisspoedpost.

Voor de patiënten houdt dit in dat zij bij levensbedreigende situaties voortaan naar Assen, Emmen, Meppel of Scheemda moeten. 

Bestuurder-directeur Jan van Loenen van Zorgbelang Drenthe heeft kennis genomen van de voorgenomen sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in Hoogeveen en Stadskanaal en de transformatie naar een basisspoedpost. Hij zei er het volgende over: "De veiligheid van patiënten gaat boven alles. Het is voor de inwoners in de betreffende regio belangrijk dat zij voor een heel aantal relatief eenvoudige zaken ook in de nieuwe situatie gewoon in 'hun' ziekenhuis terecht kunnen. Tegelijkertijd moet de nieuwe situatie ook voldoen aan de wettelijke norm, dat wil zeggen dat men binnen 45 minuten op een volwaardige spoedeisende hulp moet zijn. Zorgbelang Drenthe zal er in ROAZ verband (Regionaal Overleg Acute Zorg) kritisch op toezien of deze norm ook in de nieuwe situatie gegarandeerd is"

Lees hier het artikel van het DvhN, 10 juli 2019
Lees hier het artikel van RTVDrenthe, 10 juli 2019 

Meer nieuws

Deel dit artikel op: