Praatplaten Positieve Gezondheid

praatplaten; positieve gezondheid; gezondheid; zorgbelang drenthe; positief; drenthe; laagdrempelig; gebruiksvriendelijk

Positieve Gezondheid

Het concept Positieve Gezondheid werd enkele jaren geleden door arts-onderzoeker Machteld Huber ontwikkeld. Zij omschrijft gezondheid als ‘het vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven’. Het accent ligt daarbij op de mogelijkheden van mensen en niet op de ziekte of beperking.

Praatplaten

Op basis van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid heeft Zorgbelang Drenthe, praatplaten ontwikkeld. Deze praatplaten vormen een middel om het gesprek over Positieve Gezondheid met een groep kwetsbare inwoners aan te gaan. De praatplaten zijn door Zorgbelang Drenthe ingezet voor het project ‘Gezond Coevorden’ bij inwoners die met aanvullende ondersteuning of zorg thuis wonen. De ervaringen van deze groep inwoners en de betrokken professionals zijn tot nu toe erg positief.

Praatplaten aanschaffen

Wil je de praatplaten zelf ook gaan gebruiken? Dat kan. Vul hiervoor het onderstaande formulier in. Na het versturen van het formulier nemen we per e-mail contact met je op voor het ondertekenen van de licentieovereenkomst. Ook ontvang je van ons de factuur. Na ondertekening van de overeenkomst en ontvangst van de vergoeding worden de praatplaten aan je verstuurd.

We bieden de praatplaten op twee manieren aan:

  • een digitale versie van de platen voor €50,00 (excl. BTW), of
  • een gedrukte/ geplastificeerde én een digitale versie van de platen voor €65,00 (excl. BTW).

Klik hier voor het bestelformulier

Doorontwikkeling praatplaten

Graag ontvangen we feedback over het gebruik van de praatplaten. Dit stelt ons in staat om de praatplaten, waar nodig, door te ontwikkelen. Daarom vragen we je om na het inzetten van de praatplaten een kort feedbackformulier in te vullen. Hiermee kunnen we het gebruik van de praatplaten evalueren en kunnen we de praatplaten verbeteren waar nodig. Het feedbackformulier ontvang je ongeveer 3 maanden na het versturen van de praatplaten per e-mail.

Vragen?

Heb je vragen over het gebruik van de praatplaten? Of over je bestelling? Neem dan contact op met Danny Wiekens, projectmedewerker. Hij is bereikbaar via d.wiekens@zorgbelang-drenthe.nl of 06-8231 6943.

Ga naar bestelformulier