Meldpunt Corona

Praat mee over een toegankelijk Aa en Hunze!

aa en hunze; praat mee; onbeperkt toegankelijk; inclusie; mensen met een beperking; gasselternijveen; rolde; annen; gieten; zorgbelang drenthe

De Werkgroep Onbeperkt Toegankelijk brengt in kaart hoe toegankelijk de gemeente Aa en Hunze is voor mensen met een beperking en wat de gemeente moet doen om dit te verbeteren.
Hiervoor zijn jouw ervaringen onmisbaar. Daarom organiseren wij vier inspraakavonden. Kom jij ook?

Aa en Hunze, een gemeente waarin iedereen meedoet?
Hoe toegankelijk is Aa en Hunze voor mensen met een lichamelijke beperking? Die vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden. Er zijn fysieke drempels - zoals stoepranden die rolstoelers in de weg zitten - maar ook sociale belemmeringen die inwoners verhinderen onbeperkt mee te doen aan de samenleving. Een voorbeeld hiervan is een website met lastig taalgebruik.
Op de inspraakavonden willen we het graag over dit soort onderwerpen hebben. Door de reacties van inwoners kunnen wij namelijk zien wat goed gaat en wat nog beter kan op het gebied van toegankelijkheid.

Vier bijeenkomsten
Wil jij meepraten? Of heb je voorstellen of ideeën over hoe de gemeente Aa en Hunze nog toegankelijker kan worden? Deel deze dan met ons. Dit kan op de volgende data:

  • Dinsdag 3 september - De Spil, Gasselternijveen
  • Donderdag 5 september - Boerhoorn, Rolde
  • Maandag 9 september - Dorpshuis, Annen
  • Dinsdag 10 september - Gemeentehuis, Gieten

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en worden begeleid door Zorgbelang Drenthe. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar toegankelijkheid@aaenhunze.nl.

Rapport
De uitkomsten van de inspraakavonden worden in november 2019 aan het college aangeboden. Daarna wordt samen met de gemeenteraad bepaald welke ideeën aangepakt zullen worden.

Naar agenda

Deel dit artikel op: