050 - 727 15 00

Ziekenhuizen willen inhaalslag maken

Ziekenhuizen willen inhaalslag maken

WZA: geen operatie in weekend

ASSEN - Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) denkt in tegenstelling tot andere ziekenhuizen in het Noorden niet na over het inhalen van operaties in de weekenden en avonden.

Het WZA kan volgens bestuursvoorzitter Paul van der Wijk de wachtlijsten binnen 10 maanden op een alternatieve manier inhalen. ,,Dat is dan wellicht even snel als de ziekenhuizen die dit wel overwegen”, zegt Van der Wijk. Hij verwacht door ,,beperkte werktijdverlenging” maar vooral door goede werkafspraken over een stabiele instroom van patiënten te maken met huisartsen, wijkverpleging en verzorgingshuizen de uitgestelde planbare zorg in te kunnen halen.

,,Extra werken in de avonden en weekenden gaan wij niet doen”, zegt Van der Wijk. Het zou volgens hem een te zware belasting opleveren voor het personeel. ,,Personeel dat toch al een bijzonder zwaar jaar heeft gehad. Het is niet duurzaam om ze te vragen nog meer te werken. Dan loop je het risico dat je ze kwijt raakt en dan kun je helemaal geen patiënten helpen.” Ook in het UMCG is van het wegwerken van achterstanden in de avonden en weekenden geen sprake.

Bron: DvhN, 22 juli 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland