050 - 727 15 00

Teleurstelling na uitstel proef legale wietteelt

Zorgbelang Drenthe is buitengewoon teleurgesteld over het nieuwe uitstel van de proef met wietteelt. Het is bekend dat velen baat hebben bij medicinale cannabis en het blijft lastig om legaal aan bijvoorbeeld wietolie met een gegarandeerde kwaliteit, te komen. Zorgbelang Drenthe maakt zich al jaren hard voor legalisering van medicinale cannabis en vindt het onbegrijpelijk dat dit zo moeizaam van de grond komt in Nederland."

Jan van Loenen bestuurder-directeur Zorgbelang Drenthe
Teleurstelling na uitstel proef legale wietteelt

Gemeenten die zouden meedoen aan een proef met legale wietteelt zijn teleurgesteld over een nieuw uitstel van het experiment.

Het ministerie van Volksgezondheid verwacht dat de wietproef pas in het tweede kwartaal van 2023 van start kan gaan. Eerder werd nog uitgegaan van de tweede helft van dit jaar.

,,Het is duidelijk dat iedereen die de wietproef goed gezind is, teleurgesteld is”, liet burgemeester Paul Depla van Breda in een eerste reactie weten. Ook burgemeester Theo Weterings van Tilburg reageert somber: ,,Wederom vertraging, hoeveel kun je nog vertragen”, laat hij weten. ,,We verwachten dat enkele Kamerleden zich nu toch wel achter de oren gaan krabben, zo van: wat gebeurt hier?”

Volgens het ministerie kan de proef niet eerder van start, omdat kwantiteit, kwaliteit en diversiteit voldoende gewaarborgd moeten zijn om coffeeshops van voldoende voorraad te voorzien. Ook moeten nog enkele telers worden aangewezen.

Volgens het ministerie duurt het selecteren van telers langer dan verwacht en hebben niet alle telers een geschikte locatie gevonden.

Bron: DvhN, 31 maart 2022

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland