050 - 727 15 00

ROAZ Noord-Nederland complimenteert zorgpersoneel

ROAZ Noord-Nederland complimenteert zorgpersoneel

ROAZ Noord-Nederland complimenteert zorgpersoneel

Het aantal corona-besmettingen per 100.000 inwoners is op dit moment het hoogst in Noord-Nederland. Voor Noord-Nederland bedroeg het besmettingsniveau de afgelopen week ca. 2.000 gevallen per 100.000 inwoners, tegenover een landelijk gemiddelde van 1400.

De druk op de zorg blijft onverminderd hoog door het hoge ziekte- en quarantaineverzuim onder het personeel (bij sommige instellingen oplopend tot 15%). Het verzuim is op dit moment hoger dan ooit in de pandemie en stelt de zorginstellingen voor de nodige roosterproblemen. Het ROAZ Noord-Nederland wil al het zorgpersoneel in de gehele keten een groot compliment geven, omdat zij er, door hun enorme flexibiliteit nog steeds alles aan doen om de roosters rond te krijgen en om (alle) patiënten zo goed mogelijk zorg te bieden.

In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu in totaal 1445 Covid-patiënten. Op de intensive cares liggen in totaal 160 Covid-patiënten, waarvan op dit moment 16 in Noord-Nederland. Op de verpleegafdelingen liggen 1285 Covid-patiënten, waarvan 60 in Noord-Nederland. Ten opzichte van een week eerder is sprake van een nagenoeg stabiel beeld.

Bron: ROAZ, 3 maart 2022

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland