050 - 727 15 00

Regionaal vaccinatieplan Noord Nederland voor acute zorgketen

Regionaal vaccinatieplan Noord Nederland voor acute zorgketen

Regionaal plan voor acute zorgketen

Afgelopen weekend werd duidelijk dat er landelijk 33.000 vaccins beschikbaar komen voor de acute zorgketen. Het vaccin is bedoeld om de capaciteit binnen de acute zorg (IC, SEH, ambulance en COVID afdelingen) goed beschikbaar te houden. Uitval van deze medewerkers leidt immers tot direct verlies van capaciteit omdat ze nauwelijks vervangbaar zijn.

Het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) heeft in nauwe samenwerking met het RIVM besloten om de verdeling van de vaccins te laten verlopen via de regio’s. Acute Zorgnetwerk Noord Nederland is één van de regio’s. De samenwerking op het gebied van acute zorg in de regio Noord Nederland is al jaren goed: daardoor kunnen de samenwerkingspartners elkaar ook nu weer snel vinden.

Vanaf afgelopen weekend wordt in een team bestaande uit onder meer vertegenwoordigers van ziekenhuizen en ambulancezorg gewerkt aan het regionaal vaccinatieplan voor acute zorgmedewerkers. Hierin wordt o.a. informatie over priklocaties en distributie van het vaccin opgenomen. Dit plan moet door onder meer het RIVM worden goedgekeurd. “Alles is er op gericht om aan het einde van deze week te kunnen starten met vaccineren. Zodra we weten dat het plan is goed bevonden, kunnen we een exacte datum noemen” aldus het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Bron: Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN), 4 januari 2020

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland