050 - 727 15 00

Marleen Meijer, nieuwe directeur-bestuurder Zorgbelang Drenthe

jan van loenen; marleen meijer; bestuurder-directeur; afscheid; na 17 jaar; opvolger; stokje overgeven

Jan van Loenen neemt, na 17 jaar, afscheid van Zorgbelang Drenthe

Jan van Loenen stopt, na 17 jaar, op 1 september 2023 als bestuurder-directeur van Zorgbelang Drenthe. In die 17 jaar heeft Jan samen met de medewerkers, Zorgbelang Drenthe succesvol op de kaart gezet binnen Drenthe en daarbuiten als dé organisatie die zich inzet voor cliëntparticipatie voor alle inwoners van Drenthe. Op vrijdag 16 juni 2023 aansluitend op het 35-jarig Jubileumsymposium van Zorgbelang Drenthe, zal Jan op gepaste wijze worden uitgezwaaid.

Het aanstaande vertrek van Jan van Loenen heeft geleid tot werving, selectie en benoeming van een geschikte opvolger voor hem. En de opvolger is gevonden in de persoon van Marleen Meijer. Marleen is per 1 mei 2023 benoemd tot directeur-bestuurder van Zorgbelang Drenthe. Vanaf die datum geeft Jan het stokje over en is hij nog tot half juni a.s. als adviseur van Marleen beschikbaar. Daarmee is een optimale overdracht van werkprocessen en introductie in en buiten de organisatie van Zorgbelang Drenthe gewaarborgd.

Marleen heeft als strategisch adviseur en projectmanager bij CMO STAMM ruime ervaring en kennis opgedaan in het Drentse sociaal maatschappelijk en -zorg domein, is vertrouwd met veel thema’s waar Zorgbelang Drenthe ook mee van doen heeft. Met Marleen als aanvoerder van het enthousiaste team van medewerkers met specifieke kennis over de wereld van de zorg en over de inwoners in Drenthe ziet Zorgbelang Drenthe met vertrouwen de toekomst tegemoet.

RvT ZBD, 8 februari 2023

Zie ook artikel RTVDrenthe, 9 februari 2023, klik hier

Meer nieuws

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland