050 - 727 15 00

Inhalen uitgestelde zorg komt weer op gang

Inhalen uitgestelde zorg komt weer op gang

Inhalen uitgestelde zorg komt weer op gang

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames is ook deze week weer afgenomen. Deze afname geeft ruimte voor het inhalen van de uitgestelde zorg. Hierbij gaat de aandacht in eerste instantie uit naar de IC-afhankelijke kritiek planbare zorg (FMS-klasse 3). Er wordt zorgvuldig gekeken waar en welke zorg kan worden ingehaald.

Aantal besmettingen fors toegenomen

Niet eerder werden zoveel mensen in een week tijd positief getest als afgelopen week. De stijging van het aantal besmettingen leidt nog niet tot een toename van het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen. Op dit moment liggen er in totaal 58 Covid-patiënten in de noordelijke ziekenhuizen, waarvan 23 op de IC.

Definitie Covid-patiënt

Afgelopen week bleek er in de media wat verwarring over de definitie van een Covid-patiënt. De coronapatiënten in de statistieken van het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN) zijn patiënten die vanwege corona zijn opgenomen op de cohortafdeling of de IC. Patiënten op een andere afdeling die met een andere indicatie zijn opgenomen, maar tóch coronapositief blijken te zijn, worden hierin niet meegeteld als coronapatiënt.

Bron: Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland, 20 januari 2022

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland