050 - 727 15 00

GGD Drenthe gaat vanaf woensdag vaccineren zonder afspraak

GGD Drenthe gaat vanaf woensdag vaccineren zonder afspraak

GGD Drenthe gaat vanaf woensdag vaccineren zonder afspraak

De GGD Drenthe gaat vanaf woensdag 18 augustus 2021 vaccineren zonder dat daarvoor een afspraak nodig is. Dat kan op de vaccinatielocaties in Assen en Emmen.

In andere regio's in Nederland was het al mogelijk om zonder afspraak een eerste coronaprik te halen, maar de GGD Drenthe hanteerde geen vrije inloop. Daar komt vanaf deze week dus verandering in.

BionTech/Pfizer

De locaties in Assen en Emmen zijn op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur geopend voor iedereen vanaf 12 jaar en ouder die zonder afspraak zich willen laten inenten. Zij krijgen het vaccin van BionTech/Pfizer. Ook is het op verschillende data mogelijk om op de vaccinatielocaties in Hoogeveen (20, 23, 25, en 27 augustus) en Meppel (21, 22, en 27 augustus) een eerste prik te halen.

Na het toedienen van de vaccinatie wordt gelijk een datum afgesproken voor de tweede prik. Die wordt normaal gesproken gezet na 28 dagen. Alleen mensen die al corona hebben gehad, hebben aan één vaccinatie genoeg. "Geldt dit voor jou, geef dit dan aan op de locatie", aldus de GGD.

Voldoende vaccins op voorraad

Het is niet mogelijk om de tweede coronavaccinatie te krijgen zonder een afspraak te maken. Dit komt volgens de GGD omdat er al veel afspraken gemaakt zijn voor een tweede prik, en daarvoor voldoende vaccins voor gereserveerd moeten zijn. Anders zouden de vaccins al vroeg op de dag op kunnen zijn, zo stelt de gezondheidsdienst.

Bron: RTVDrenthe, 16 augustus 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland