050 - 727 15 00

Eind mei tijdelijk andere hoofdingang WZA

Eind mei tijdelijk andere hoofdingang WZA

Eind mei tijdelijk andere hoofdingang WZA

ASSEN - Op woensdag 26 t/m vrijdag 28 mei is hoofdingang van het WZA (Wilhelmina Ziekenhuis Assen) verplaatst. Dit heeft te maken met de bouw van het nieuwe operatiecomplex van het WZA. Patiënten en bezoekers kunnen tijdelijk de ingang van de koffiehoek gebruiken. Die is te bereiken via de achterkant van het WZA-gebouw. Met borden staat duidelijk aangegeven waar de tijdelijke ingang is. Gastvrouwen bieden waar nodig hulp.

Het WZA bouwt! Na het Ouder en Kind-centrum en de afdeling Intensive Care is nu het operatiecomplex van het ziekenhuis aan de beurt. Een grote verbouwing die helaas voor wat overlast kan zorgen. “Dat proberen we natuurlijk tot een minimum te beperken”, zegt Evelyn Reilingh, teamleider Hotelzaken. “Omdat er boven de hoofdingang een trap gebouwd gaat worden, maken we tijdelijk een soort tunnel zodat patiënten en bezoekers veilig naar binnen kunnen. Om die tunnel te kunnen bouwen, hebben we de ingang op 26, 27 en 28 mei verplaatst naar de andere kant van het gebouw.”

Paar minuten langer lopen

Patiënten en bezoekers die vanaf de parkeerplaats komen, moeten die drie dagen even om het gebouw heen. Dat is een paar minuten langer lopen. Ze komen tijdelijk bij de koffiehoek binnen, net aan de andere kant van de receptie. Met borden staat duidelijk aangegeven waar de tijdelijke ingang is.

Gastvrouwen en golfkar

Tijdens de drie dagen dat de hoofdingang afgesloten is, staan gastvrouwen klaar om iedereen snel en veilig op de juiste plek te krijgen. Ook kunnen patiënten en bezoekers zich met de golfkar naar de tijdelijke ingang laten brengen. “Eenmaal binnen zijn de receptie, apotheek, poliklinieken en verpleegafdelingen gewoon net als altijd te bereiken”, zegt Reilingh.

Tot over enkele maanden

Als de trap over enkele maanden klaar is, wordt de tunnel weer afgebroken. Ook dan gebruiken patiënten en bezoekers weer even de tijdelijke ingang aan de achterkant van het gebouw. “Op welk moment dat precies is, hangt ervan af hoe vlot het met de bouw gaat. Zodra het bekend is, laten we het weten!”

Het nieuwe operatiecomplex van het WZA wordt naar verwachting in de eerste helft van 2022 geopend.

Bron: persbericht WZA, 24 mei 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland