050 - 727 15 00

Eerste bewoners en cliënten woonzorgcentra Treant gevaccineerd

Eerste bewoners en cliënten woonzorgcentra Treant gevaccineerd

Eerste bewoners en cliënten woonzorgcentra Treant gevaccineerd

Bij de woonzorgcentra van Zorggroep Treant is vanochtend begonnen met het vaccineren van de eerste bewoners en cliënten tegen het coronavirus. "Met het vaccin kunnen we hen betere bescherming bieden tegen het coronavirus, wat veel narigheid in woonzorgcentra voorkomt. Het biedt de bewoners ook weer iets van perspectief", reageert Anneke de Zeeuw, locatiehoofd van woonzorgcentrum De Horst in Emmen.

De komende drie dagen krijgen ongeveer achthonderd bewoners en cliënten die zich daarvoor hebben opgegeven de eerste prik met het Pfizer-vaccin. Treant vaccineert bewoners en cliënten die onder de behandelverantwoordelijkheid vallen van de Specialisten Ouderengeneeskunde. Bewoners en cliënten die onder de behandelverantwoordelijkheid vallen van een huisarts, worden door de huisartsen gevaccineerd met het Moderna-vaccin.

De tweede vaccinatieronde volgt naar verwachting over een paar weken.

'Ik zit er niet op te wachten om corona te krijgen'

De eerste prik ging vanochtend in de arm van Bogdan Jacodic, bewoner van locatie De Horst in Emmen. "Ik val binnen de risicogroep. Daarom heb ik besloten om mijzelf te laten vaccineren. Zo is de kans op besmetting zo klein mogelijk", aldus Jacodic. Ook bewoonster Alie Diepenbroek van locatie De Horst werd als een van de eersten gevaccineerd. "Ik zit er niet op te wachten om corona te krijgen. Ik vind het fijn om te weten dat ik nu beter beschermd ben."

Bron: RTVDrenthe, 2 februari 2021

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland