050 - 727 15 00

Cliëntondersteuning van Zorgbelang Drenthe voor inwoners gemeente Emmen

Cliëntondersteuning van Zorgbelang Drenthe voor inwoners gemeente Emmen

Cliëntondersteuning van Zorgbelang Drenthe voor inwoners gemeente Emmen

Vanaf nu kunnen inwoners van de gemeente Emmen voor onafhankelijke cliëntondersteuning (OCO) sociaal domein ook terecht bij Zorgbelang Drenthe. Onze cliëntondersteuners helpen de inwoners graag wanneer zij vragen hebben over bijvoorbeeld maatschappelijke ondersteuning, jeugdhulp, onderwijs, welzijn, wonen, werk of inkomen. We zijn blij met deze verdere uitbreiding van onze individuele dienstverlening in Drenthe.

Inmiddels zijn onze onafhankelijke cliëntondersteuners actief in de gemeenten Coevorden, Noordenveld, Tynaarlo, Aa en Hunze en sinds begin februari 2022 ook in Emmen. Inwoners van deze gemeenten met vragen over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), participatiewet en jeugdwet kunnen bij onze onafhankelijke cliëntondersteuners terecht voor ondersteuning.

Een veelgestelde vraag is 'waar moet ik aan denken bij cliëntondersteuning?'. De cliëntondersteuner kan bijvoorbeeld meekijken bij het invullen van formulieren; staat alles er juist in. Ook kan een cliëntondersteuner, op verzoek van de cliënt, aanwezig zijn bij een keukentafelgesprek. Het is voor de cliënt vaak prettig als hij/zij niet alleen bij dit gesprek aanwezig is. Dit zijn maar een paar voorbeelden.

Goed om te weten is dat de cliëntondersteuner niet praat vóór de cliënt. Dat doet de cliënt zelf. De cliëntondersteuner ondersteunt de cliënt.
En prettig om te weten; de cliëntondersteuner is onafhankelijk. Zij/hij is in dienst bij Zorgbelang Drenthe en niet bij een zorgverzekeraar, zorgaanbieder of gemeente.

Wilt u weten of de onafhankelijke cliëntondersteuner u ook bij kan staan bij uw aanvraag in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), participatiewet of jeugdwet (sociaal domein)? Klik hier voor meer informatie.

U kunt voor informatie ook altijd contact opnemen via ons algemene telefoonnummer, 050 - 727 15 05.

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland