Meldpunt Corona

Onderzoek naar patiënttevredenheid

patienttevredenheidsonderzoek; huisartsenposten; chd; centrale huisartsendienst; zorgbelang drenthe; vragenlijst

De Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) wil graag van patiënten horen hoe zij de zorgverlening op de huisartsenposten ervaren. Heeft u wel eens een bezoek gebracht aan een huisartsenpost in Drenthe? Dan levert uw mening veel waardevolle informatie op. Zo kunt u uw steentje bijdragen aan het verbeteren van de zorgverlening op de huisartsenposten in Drenthe. De CHD heeft Zorgbelang Drenthe gevraagd om dit onderzoek uit te voeren. Lees hieronder hoe u kunt meedoen aan dit onderzoek.

Spoedeisende huisartsenzorg in Drenthe

De Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD) regelt de spoedeisende huisartsenzorg in Drenthe. Deze zorg wordt verleend bij de vier huisartsenposten in Assen, Hoogeveen, Meppel en Emmen. Wanneer u buiten praktijkuren spoedeisende zorg nodig heeft, kunt u terecht bij een huisartsenpost. Bijvoorbeeld wanneer u medische klachten heeft. Of bij een (ernstige) verwonding waar direct een arts of doktersassistent naar moet kijken. Het gaat om klachten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Ervaringen van patiënten verzamelen

De CHD wil graag weten hoe inwoners van Drenthe de zorgverlening op de huisartsenposten ervaren. Wat vindt u van de wijze waarop u te woord wordt gestaan? Had u het idee dat u kon meebeslissen over uw behandeling? En heeft u iets gemerkt van de effecten van de corona-crisis op de spoedeisende huisartsenzorg in Drenthe? Om deze vragen te beantwoorden heeft de CHD aan Zorgbelang Drenthe gevraagd of zij een onderzoek wil uitvoeren om de ervaringen van patiënten te verzamelen.

Online vragenlijst, doet u mee?

Zorgbelang Drenthe heeft een korte online vragenlijst opgesteld. We vragen inwoners van Drenthe om deze in te vullen. Ook wanneer u het afgelopen jaar geen contact heeft gehad met een huisartsenpost, nodigen we u uit om de vragenlijst in te vullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Meer informatie

Heeft u een vraag of opmerking over dit onderzoek? Dan kunt u contact opnemen met de onderzoeker, Rolinde Alingh (r.alingh@zorgbelang-drenthe.nl).

Wilt u meer informatie over de CHD? Bezoek dan de website: www.chd.nl.

Naar invulformulier

Deel dit artikel op: