Onafhankelijke klachtenfunctionaris voor gemeenten of stichtingen
Een inwoner of cliënt goed helpen of op weg helpen, dat is waar een effectieve klachtbehandeling zich op richt. Daarvoor moet je weten wat de kern van de klacht is en dus door de ogen van de inwoner/cliënt kunnen kijken. Soms is iemand al geholpen als hij/zij een heldere uitleg krijgt of weet waar hij/zij terecht kan. Van een klacht kun je veel leren.
Maar niet altijd is een klacht gemakkelijk op te lossen. Soms is het zo dat een inwoner of cliënt niet tevreden is over de (interne) klachtbehandeling door uw organisatie. Dan kan het het inschakelen van een onafhankelijke klachtenfunctionaris, een tweedelijns klachtenservice, helpen.
Voor gemeenten en stichtingen bieden wij een tweedelijns klachtenservice aan, op het gebied van sociaal domein (wmo, participatiewet, jeugdwet).
Wanneer kunnen cliënten/inwoners een beroep doen op de onafhankelijke klachtenfunctionaris
- alleen voor klachten die betrekking hebben op sociaal domein (wmo, participatiewet, jeugdwet) én
- alleen wanneer inwoners niet tevreden zijn over de (interne) klachtbehandeling van gemeente of stichting én
- nadat de (interne) klachtenprocedure van de gemeente of stichting is doorlopen.
Waar is de onafhankelijke klachtenfunctionaris, tweedelijns klachtenservice, al actief?
Momenteel is onze onafhankelijke klachtenfunctionaris als tweedelijns klachtenservice actief in de gemeente Emmen (gemeente Emmen) en de gemeente Aa en Hunze (stichting Attenta). Zij hechten veel belang aan een goede klachtafhandeling voor hun inwoners.
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte, neem contact op met:
- Jan van Loenen, info@zorgbelang-drenthe.nl; 050-727 1500
