Meldpunt Corona

Noord-Nederland vangt 26 COVID patiënten op van buiten de regio

roaz; regionaal overleg acute zorg noord-nederland; acute zorg; covid-19; corona; noord-nederland

Noord-Nederland heeft de afgelopen week 26 COVID-19 patiënten overgenomen van buiten de regio. Het merendeel van de patiënten komt uit het westen van het land en een klein deel uit het zuiden. Door dagelijkse coördinatie en de goede samenwerking in de regio zijn we in staat zowel patiënten van buiten de regio als uit de eigen regio op te kunnen vangen. Dagelijks worden via het Landelijk Centrum Patiënten Spreiding bedden aangeboden voor COVID-patiënten elders uit het land. De ziekenhuizen in Groningen, Drenthe en Friesland zijn voorbereid op een eventuele toename van het aantal COVID-19 patiënten.

Het regionaal overleg (IC-) capaciteit monitort 7 dagen per week de beschikbare beddencapaciteit in Noord-Nederland. Dagelijks is inzichtelijk hoeveel patiënten met COVID-19 er in de ziekenhuizen in de regio zijn opgenomen en hoeveel IC en niet-IC bedden er nog beschikbaar zijn. Deze gegevens zijn van groot belang bij het coördineren van patiëntenstromen in de regio en daarbuiten.

In de tabel hieronder ziet u een overzicht van het aantal COVID-19 patiënten dat op dit moment in de regionale ziekenhuizen is opgenomen.
Vandaag om 10.00 uur waren 10 COVID-19 patiënten opgenomen op een IC-bed, waarvan 1 uit een andere regio en 31 patiënten op een niet IC-bed, waarvan 15 uit andere regio’s.

OPNAMES COVID-19 IC Niet-IC
GRONINGEN18
FRIESLAND512
DRENTHE411
Totaal1031
Waarvan uit andere regio's 115


Bron: ROAZ Noord-Nederland, 2 oktober 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: