050 - 727 15 00

Gezond leven in Drenthe

Gezond leven in Drenthe

GGD Drenthe en de partners van Drenthe Gezond delen in 2022 gezamenlijk gezondheidsboodschappen. Alle bestaande campagnes worden onder de paraplu van ‘Gezond Leven in Drenthe’ onder de aandacht gebracht bij iedereen in Drenthe. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van de kracht van herhaling. In elke periode staat een andere boodschap centraal.

Een frisse start

GGD Drenthe en de partners van Drenthe Gezond hebben het jaar opgedeeld in drie perioden. In de eerste periode van dit jaar staat ‘Een frisse start’ centraal. Er is extra aandacht voor de thema’s voldoende slapen, pauze in alcoholgebruik en bewegen. In de tweede periode (mei-augustus) staat ‘lekker in je vel’ centraal en in de laatste periode (september-december) ‘jij en je omgeving’.

Een nieuw begin. Kijk je uit naar wat komt of vind je het afscheid moeilijk? Soms heb je er zin in en soms ontkom je er niet aan. Ook dan kun je er maar beter het beste van maken. Want herken je dat? Eenmaal fris en uitgerust ziet de wereld er vaak weer beter uit. En kun je je misschien wel verheugen op wat komt. Hoe maak jij een frisse start?

De campagnemix geeft antwoord op deze vraag door gezondheidsboodschappen te communiceren via social media die gericht zijn op gezond leven.

Gezond leven in Drenthe, dat willen wij voor onze inwoners. Wij geloven in de kracht van mensen. Iedereen is in staat keuzes te maken die zijn of haar leven positief beïnvloeden Gemeenten en organisaties zijn welkom om aan te sluiten en gebruik te maken van de contentkalender en toolkit (zie: Gezond leven in Drenthe). In de contentkalender staan social media-berichten met daarbij ook verwijzingen naar landelijke campagnes. Doe mee in de Drentse manier van campagnevoeren. Eén boodschap, één naam om gezond leven in Drenthe te promoten: ‘Gezond leven in Drenthe’.

Margriet de Boer, adviseur gezondheidsbevordering GGD Drenthe, namens de werkgroep Campagnemix Gezond leven in Drenthe

06 – 15 48 82 49

m.deboer@ggddrenthe.nl

Lees verder

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland