050 - 727 15 00

Drents Netwerk Positieve Gezondheid

Drents Netwerk Positieve Gezondheid

Zorgen dat Drenthe een positief gezonde provincie wordt, dat is het doel van Zorgbelang Drenthe. Daarom hebben wij in 2017 het Drents Netwerk Positieve Gezondheid (DNPG) opgericht. Hierin brengen we mensen met diverse achtergronden, ervaring en kennis bijeen om elkaar te inspireren en ideeën en voorbeelden uit te wisselen.

Het DNPG heeft vele ambities maar werkt in eerste instantie onder andere aan:

  • het inventariseren en ondersteunen van initiatieven op het gebied van positieve gezondheid in Drenthe;
  • het creëren en lanceren van een (online) platform Drents Netwerk Positieve Gezondheid.

De aanwezigheid en activiteiten van het DNPG zijn niet onopgemerkt gebleven. Waren er bij de start slechts vijf mensen betrokken, inmiddels hebben al meer dan dertig Drentse zorg- en welzijnsprofessionals één of meerdere bijeenkomsten van het netwerk bijgewoond. Iedereen die werkt met of is geïnteresseerd in het werken met positieve gezondheid is welkom.

Leden van het netwerk zijn betrokken geweest bij het onderzoek Positieve gezondheid: maak(t) Drenthe gezond! en er wordt bijgedragen aan het programma ‘Aan de slag met preventie in Drentse gemeenten’. De negende en laatste bijeenkomst in januari stond geheel in het teken van dit provincie brede programma.

Het netwerk komt vanaf de start in januari 2017 gemiddeld vier keer per jaar bijeen bij één van de deelnemers. De eerstvolgende bijeenkomst is gepland op de avond van 22 mei 2019

Klik hier om meer te weten te komen over het DNPG

Partners

Provincie Drenthe
Adviespunt
Alles is gezond
Alliantie
Biblionet Drenthe
BGD
Drenthe gezond
Zorgbelang Nederland