Meldpunt Zorgbelang Drenthe voorziet in behoefte

meldpunt zorg; meldpunt; drenthe; corona; covid-19; zorgbelang drenthe

Het vorige week, door Zorgbelang Drenthe, opgerichte Meldpunt i.v.m. de coronacrisis voorziet in een behoefte. 

Naast het feit dat inwoners van Drenthe de weg naar het Meldpunt al goed weten te vinden, vindt het initiatief, de oprichting van een Meldpunt voor knelpunten en/of mooie initiatieven in de zorg in deze tijd van de coronacrisis, ook in andere provincies zoals Groningen en Friesland navolging. 

Patrick Kampherbeek, projectcoördinator bij Zorgbelang Drenthe, mocht in de radioshow van Omroep Assen iets vertellen over het Meldpunt. Het interview is vanaf minuut 8 te beluisteren, klik hier

Wat kunt u melden bij het Meldpunt?

Knelpunten en/of mooie initiatieven in de zorg die zijn voortgekomen uit de coronacrisis. 
Juist in deze tijd is het belangrijk dat zorg van voldoende kwaliteit is en beschikbaar en toegankelijk blijft voor iedereen. Voorbeelden van meldingen kunnen zijn dat behandelingen zijn uitgesteld, een afspraak in ziekenhuizen niet door gaan of dat wachttijden toenemen. 

Waarom zou u een melding maken? 

Wij bundelen de meldingen en geven deze via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd door aan het landelijk crisisteam van VWS. Door uw meldingen krijgen wij een goed beeld van wat de gevolgen van de cororacrisis zijn met betrekking tot de zorg in Drenthe. Uw meldingen zijn ook voor zorgaanbieders, provincie, gemeenten en zorgverzekeraar van groot belang. Uw melding doet er dus toe!

Hoe kunt u een melding bij het Meldpunt maken? 

Wilt u meer weten over het Meldpunt, klik hier

Meer nieuws

Deel dit artikel op: