Meldpunt Zorg

meldpunt zorgt; provincie drenthe; zorgbelang drenthe; corona; covid-19

Het coronavirus en de landelijke maatregelen houden Nederland in zijn greep. Na een periode van versoepeling van de landelijke maatregelen zijn deze inmiddels weer aangescherpt en raken ze ons allemaal. Op dit moment zijn er zorgen over het toenemend aantal coronapatiënten. Welk effect heeft dit op de reguliere zorg? Kunnen bijvoorbeeld geplande behandelingen wel doorgaan? Nemen wachttijden toe of kan er onvoldoende zorg worden geleverd door uw zorgverlener? Of worden bezoekersregelingen beperkt? De huidige situatie heeft grote invloed op de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven van vele mensen. Herkent u dit?

Al sinds het begin van de coronacrisis vindt Zorgbelang Drenthe het belangrijk om aandacht te hebben voor de impact die de coronacrisis heeft op het leven van alle inwoners van Drenthe. Daarom horen we graag van u hoe u deze bijzondere tijd ervaart. Hiervoor hebben we, vanaf het begin van de coronacrisis en in samenwerking met de provincie Drenthe, een Meldpunt Zorg ingericht.

Wat kunt u van Zorgbelang Drenthe verwachten wanneer u een signaal of vraag bij het Meldpunt neerlegt?

Zorgbelang Drenthe biedt ondersteuning en advies. Verder bundelen wij alle meldingen en signalen en geven die via de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd door aan het landelijk crisisteam van VWS. Uw meldingen zijn ook voor zorgaanbieders, provincie, gemeenten en zorgverzekeraar van groot belang.
Uw melding doet er dus toe!

Hoe kunt u een melding bij het Meldpunt maken?

U kunt een melding maken door te mailen naar: meldpunt@zorgbelang-drenthe.nl of via de website van Zorgbelang Drenthe, https://www.zorgbelang-drenthe.nl/meldpunt-zorg Een melding kan ook telefonisch via 050-7271505 (bereikbaar tijdens werkdagen van 09.00-12.00 uur).

Meer weten?

Neem dan contact op met:

Het Meldpunt Zorg is mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe

Ik doe een melding