Meldpunt Zorg voor provincie Drenthe

Welkom bij het Meldpunt Zorg voor de provincie Drenthe. De uitbraak van het coronavirus en de landelijke maatregelen raken ons allemaal. Behandelingen worden uitgesteld, de dagbesteding is stop gezet en het is niet mogelijk om een naaste te bezoeken in een verpleeghuis. De huidige situatie heeft grote invloed op de ervaren gezondheid en kwaliteit van leven van vele mensen. Herkent u dit? 

Misschien maakt u zich zorgen over uw eigen gezondheid of de gezondheid van een familielid. Of mist u het misschien om af te spreken met vrienden. Of ervaart u wellicht stress, omdat u bang bent om het coronavirus te krijgen. Aan de andere kant zien we ook dat er vele mooie initiatieven ontplooit worden. Om inwoners (of cliënten/patiënten) te helpen en te ondersteunen. Of om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken. Wat ziet u hier zelf van terug? Wordt er ook iets in uw woonomgeving georganiseerd?

Zorgbelang Drenthe vindt het belangrijk dat we aandacht hebben voor de impact van de coronacrisis op het leven van alle inwoners van Drenthe. Daarom horen we graag van u hoe u deze bijzondere tijd ervaart. Hiervoor hebben we een Meldpunt Zorg ingericht. 

Wie kan gebruik maken van het Meldpunt Zorg?

  • Inwoners, cliënten en patiënten die wonen in de provincie Drenthe;
  • Familieleden en naasten van cliënten/patiënten;
  • Zorgverleners werkzaam in de provincie Drenthe;
  • Medewerkers van bijvoorbeeld zorginstellingen die signalen van cliënten ontvangen. 

Welke ervaringen kan ik delen via het Meldpunt Zorg?

Je kan al jouw positieve en negatieve ervaringen met de zorg & ondersteuning in Drenthe met ons delen via het Meldpunt Zorg. Bijvoorbeeld over een mooi initiatief bij u in de buurt. Om inwoners/cliënten/patiënten te helpen of om de zorgverleners een hart onder de riem te steken. Ook kunt u uw zorgen delen. Misschien heeft u ervaren dat uw behandeling of onderzoek wordt uitgesteld. Of heeft u een knelpunt ervaren rond de mantelzorg of thuiszorg. Uw ervaring kan gaan over de zorg die u wenst te ontvangen van bijvoorbeeld uw tandarts, fysiotherapeut, pedicure, huisarts of een medisch specialist. Maar kan bijvoorbeeld ook gaan over het verblijf van uw kind in een woonvoorziening. Of het niet mogen bezoeken van een familielid in een verpleeghuis.

Wat gebeurt er nadat ik een ervaring heb gedeeld?

Alle informatie die u met ons deelt, wordt gelezen door een medewerker van het Meldpunt Zorg. Informatie over mooie initiatieven delen we met ons netwerk zodat anderen deze initiatieven kunnen overnemen. Heeft u een negatieve ervaring of klacht doorgegeven? Dan proberen we u verder te helpen door een luisterend oor te bieden, informatie met u te delen en u te adviseren.

Daarnaast bepalen we wekelijks over welke knelpunten/vraagstukken we de meeste meldingen hebben ontvangen. Die signalen delen wij met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). En waar nodig delen we die ook met de provincie, de zorginstellingen of de zorgverzekeraars. Zo dragen we ons steentje bij aan het realiseren van goede, toegankelijk zorg in Drenthe. Ook nu, in deze bijzondere tijd. Wij geven nooit individuele meldingen door. Wij zorgen ervoor dat uw privacy is gewaarborgd. 

Hoe kan ik gebruik maken van het Meldpunt Zorg?

Wil jij graag een ervaring met ons delen? Dan kan dit via het contactformulier hiernaast. Mailen mag ook via meldpunt@zorgbelang-drenthe.nl. Wil je je ervaring graag telefonisch doorgeven? Dan kan je ons bereiken op 050-727 1505 (tijdens werkdagen van 09.00-16.30 uur).   

Kan ik mijn ervaringen ook op een andere manier delen met Zorgbelang Drenthe?

Jazeker! We willen graag weten hoe inwoners van Drenthe deze tijd ervaren. Wat vind je van de maatregelen? Hoeveel vertrouwen heb jij in de huidige aanpak van de coronacrisis? Om dit te onderzoeken hebben we een korte vragenlijst opgesteld. Wilt u aan ons doorgeven hoe u deze tijd ervaart? Dan kunt u de vragenlijst invullen. Het invullen duurt ongeveer 5-10 minuten. De vragenlijst kan je online invullen: [ga naar de vragenlijst]. Alvast bedankt!