Kerstspecial Switch2Move in première op kerstavond

eenzaamheid; informatief; inspiratie ; lach; plezier; preventievezorg; diversiteit; corona

Bewegen is goed voor iedereen die zich positief gezond wil voelen. Dat vinden ook Stérk.Brabant, Zorgbelang Brabant | Zeeland en Switch2Move. Daarom presenteren wij op kerstavond de corona-Kerstspecial met danskunstenaar Andrew Greenwood, neuropsycholoog Erik Scherder en ervaringsdeskundige Nancy Bastiaansen. Dat moet je zien!

Zondagochtend om 11 uur was deel 1 van de corona-Kerst-Special al te zien. Op kerstavond om 19 uur gaat de complete documentaire in première!

Danskunstenaar Andrew Greenwood: ‘Het is onze droom dat alle kwetsbare mensen, juist zij die alleen thuis zitten, in het verpleeghuis of in het ziekenhuis zijn, meebewegen met deze special. Het is erg eenvoudig en voor iedereen toegankelijk.’ Met de documentaire wil Switch2Move een positieve boodschap uitzenden. Andrew: ‘We kunnen helaas geen pijn of andere problemen verhelpen, maar willen wel verlichting brengen. Met dans, maar ook psychisch/emotioneel. Die combinatie is ontzettend belangrijk en daarom is ook neuropsycholoog Erik Scherder betrokken bij het maken van deze documentaire.’

Andrew geeft in deel 1 een inleiding op het belang van bewegen en nodigt uit om met hem mee te bewegen. Ook blikt hij in het eerste deel van de documentaire vooruit naar deel 2, op kerstavond met Erik Scherder. Je wordt daarin welkom geheten door Ted Brandsen, directeur van het Nationale Opera Ballet Amsterdam. Andrew en zijn vrienden nodigen alle kijkers uit om mee te bewegen. Ook vertelt Nancy Bastiaansen over haar persoonlijke ervaring met het coronavirus en haar herstel.

Ervaring met corona in beeld

Nancy Bastiaansen uit Prinsenbeek, Breda, gaf zich op voor deelname aan de documentaire. Nancy werd half maart opgenomen met Covid-19 en lag vier weken in het Erasmus, waarvan drie weken aan de beademing. Zij deelt haar ervaringen met corona aan de kijkers. Nancy: ‘Door de opnames ga je samen even terug naar die pijnlijke periode. Je gaat met elkaar de diepte in, met de emoties die het ook nu nog oproept. Dat is goed, maar ik wil graag vooruit kijken. Vooruit, zonder dat ik eigenlijk weet hoe vooruit eruit gaat zien. Daarom doe ik mee aan deze bijzondere documentaire. Ik wilde nooit op de voorgrond, geen 'spreekbeurt' houden, maar corona heeft impact. Op jezelf en ook op de mensen om je heen. Er is zoveel onzeker, het herstel duurt lang en het blijft onderzoeken. Door mijn persoonlijke verhaal te delen blijft er aandacht voor de (persoonlijke) gevolgen van corona en geef ik het een gezicht.’

Iedereen kan meedoen

Door corona zijn veel mensen gestopt met bewegen, maar met de laagdrempelige documentaire over dans en het brein wil Switch2Move vooral iets leuks brengen. Andrew: ‘Iedereen kan actief zijn, bewegen is leuk en ook nog eens gezond. Misschien bevalt het zelfs zo goed dat je de uitzending de komende twee weken nog vaak opnieuw zult kijken om meer #positievegezondheid te voelen!’

De documentaire nodigt uit om te dansen en te bewegen. Alleen, samen met de buurvrouw/man, zoon, dochter of partner. Van 7 tot 75 jaar oud: iedereen kan meedoen!

Via de website van Switch2Move kun je deel 1 van de documentaire al bekijken. Op kerstavond om 19 uur komt de complete documentaire live! Meld je aan via de website en je krijgt vanzelf een herinnering. Stay Tuned!

MELD JE AAN VIA SWITCH2MOVE EN ONTVANG EEN MAIL ZODRA DE DOCUMENTAIRE LIVE IS!

Bekijk vast deel 1 van de special en beweeg mee!

https://switch2move.nl/corona/?mc_cid=ee40cdbe9a&mc_eid=db4b52ee4a

Lees hier meer over de coronaspecial van Switch2Move

Stay?tuned: fascinerende docu over de impact van corona? - Sterk Brabant

Bron: Zorgbelang Brabant | Zeeland, 22 december 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: