Meldpunt Corona

Is uw medische zorg uitgesteld? Dan komen we graag met u in contact.

uitgestelde zorg; corona; covid-19; reguliere zorg; grensoverschrijdende zorg; zorgbelang drenthe

Afgelopen maanden is de reguliere zorg afgeschaald om zo meer ruimte te maken voor de zorg voor patiënten met corona. De medische zorg voor patiënten zonder corona is hierdoor soms uitgesteld. Dit kan tot heel vervelende situaties leiden. Bijvoorbeeld omdat u als patiënt niet op korte termijn uw behandeling of onderzoek kan ontvangen. Zorgbelang Drenthe realiseert zich dat dit voor veel stress en onrust kan zorgen bij u als patiënt. Wij vinden het belangrijk dat de medische zorg voor alle patiënten toegankelijk is en blijft. Ook in deze tijd van corona.

Daarom willen we patiënten graag op de mogelijkheid wijzen van het ontvangen van medische zorg net over de grens. In sommige gevallen kunt u, als patiënt sneller in Duitsland terecht voor een behandeling of onderzoek. Zeker in deze tijd kan dit een oplossing bieden.

Bent u patiënt en wilt u graag meer weten over de mogelijkheid om uw medische zorg net over de grens in Duitsland te ontvangen? Of heeft u het afgelopen jaar al gebruik gemaakt van deze vorm van grensoverschrijdende zorg? Dan komen we graag met u in contact.

U kunt contact opnemen met Rolinde Alingh, projectcoördinator van Zorgbelang Drenthe. U kunt haar bereiken via r.alingh@zorgbelang-drenthe.nl.

Meer nieuws

Deel dit artikel op: