Meldpunt Corona

In het WZA zijn mondkapjes vanaf vrijdag 2 oktober verplicht

mondkapje; mondmasker; verplicht; wilhelmina ziekenhuis Assen; assen; WZA; corona; covid-19

Patiënten, bezoekers en medewerkers van het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen moeten vanaf vrijdag 2 oktober verplicht een mondkapje dragen. Dat geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

De mondkapjes moeten binnen in het ziekenhuis overal gedragen worden. Wat betreft de patiënten, geldt de mondkapjesplicht alleen voor patiënten die voor een polikliniek komen, niet voor patiënten die opgenomen zijn. Als het voor een medisch onderzoek nodig is, mag het mondkapje natuurlijk af.

Stijging

Volgens bestuursvoorzitter Paul van der Wijk van het WZA is de keuze om mondkapjes te verplichten genomen omdat aantal coronabesmettingen de laatste tijd een sterk stijgende lijn laat zien. Al eerder deze week heeft het kabinet het advies gegeven om in openbare ruimte mondmaskers te dragen. Dat advies heeft het WZA dus omgezet in een plicht. Van der Wijk: “Het is belangrijk om te zorgen voor een veilige omgeving voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Daarbij willen we de reguliere zorg zoveel mogelijk kan doorgaan”.

Eigen mondkapjes

Patiënten en bezoekers kunnen een eigen mondkapje dragen. Bij de ingang worden ook mondkapjes uitgedeeld. Van der Wijk: “We maken alleen een uitzondering voor mensen die om medische redenen geen mondkapje kunnen dragen. Dat gebeurt dan in overleg.”

Foto: @Wilhelmina ziekenhuis Assen
Bron: Wilhelmina ziekenhuis Assen (WZA), 2 oktober 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: