IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard

IJsselmeerziekenhuizen failliet verklaard 
Wat is er aan de hand? Inwoners moeten kunnen vertrouwen op kwalitatief goede basiszorg in de 'buurt', juist ook in rurale gebieden. In Drenthe wordt hard gewerkt aan een toekomstbestendig scenario; de vraag is of dat de ongerustheid bij inwoners kan wegnemen...

Zorgbelang Drenthe 25-10-2018
ijsselmeerziekenhuizen failliet; basiszorg; toekomstbestendig scenario; drenthe; zorgbelang drenthe

De in financiële nood verkerende IJsselmeerziekenhuizen zijn door de rechtbank failliet verklaard. Het gaat om de ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord, Urk en Dronten en een verloskundigenpraktijk.

De ziekenhuizengroep vroegen deze week uitstel van betaling aan. Gisteren meldde de directie nog dat alle patiënten net als normaal waren verzorgd en behandeld. Ook de afdelingen spoedeisende hulp waren nog open.

Wel werden er alleen nog operaties uitgevoerd die medisch noodzakelijk waren. Wat er met de patiënten gebeurt nu de ziekenhuizen failliet zijn verklaard, is niet duidelijk.

Eerste hulp dicht in Slotervaart-ziekenhuis
Ook het MC Slotervaart-ziekenhuis in Amsterdam vroeg uitstel van betaling aan. De afdeling spoedeisende hulp werd daar per direct gesloten. Patiënten die al waren opgenomen konden wel in het ziekenhuis blijven. Ook geplande opnames en afspraken gingen de afgelopen dagen gewoon door.

De MC IJsselmeerziekenhuizen hebben de afgelopen tien jaar van diverse partijen miljoenen euro's steun ontvangen. Tien jaar geleden waren er ook al grote financiële problemen; toen werden de ziekenhuizen overgenomen door zorgondernemers Loek Winter en Willem de Boer en hun MC Groep.

Mogelijk maken de IJsselmeerziekenhuizen een doorstart.

Bron: NOS, 25 oktober 2018

Deel dit artikel op: