Hoe houdt Drenthe de ziekenhuiszorg op peil?

Ik vind dat de provincie moet investeren in innovatieve zorg.

Jan van Loenen, Zorgbelang Drenthe      DvhN, 2 maart 2019
ziekenhuiszorg in de regio; zorg voor de regio; verkiezingsdebat; statenverkiezingen; 6 maart 2019; assen; zorgbelang drenthe

Zorgen over de zorg - Provinciale Statenverkiezingen 20 maart a.s.

20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. In het kader hiervan organiseren Zorgbelang Drenthe, CMOStamm, Kunst & Cultuur Drenthe, De Nieuwe Kolk in samenwerking met het Dagblad van het Noorden op 6 maart a.s. een verkiezingsdebat. U komt toch ook? Klik hier voor de uitnodiging.

Eén van de onderwerpen is natuurlijk de zorg. Hoe houdt Drenthe de ziekenhuiszorg op peil? In februari heeft het Kernteam Zorg voor de regio Drenthe en Zuid-Oost Groningen hun plannen ontvouwd (www.zorgvoorregio). Er zijn maatregelen nodig om de huidige ziekenhuiszorg de komende tien jaar te behouden. Hoogeveen krijgt een ziekenhuis waar met name planbare behandelingen plaats zullen gaan vinden. De ingewikkelde operaties en de complexe acute zorg zullen vooral geconcentreerd worden in de ziekenhuizen in Assen en Emmen.

Ter voorbereiding op het verkiezingsdebat heeft Daniëlle Molenaar van het DvhN, Jan van Loenen van Zorgbelang Drenthe geïnterviewd. Hoe denkt hij hierover en vooral, wat betekent het voor de cliënt? 

Klik hier om het interview te lezen.
Bron: DvhN, 2 maart 2019
Foto artikel: Marcel Jurian de Jong

Meer nieuws

Deel dit artikel op: