Gezocht! Mensen met interesse in e-health en met name in een PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving)

pgo; persoonlijke gezondheidsomgeving; e-health; PGO; meerwaarde; camera; gezocht;

Vanuit Zorgbelang Drenthe denken we mee over de invoering van PGO’s en de gegevensuitwisseling met zorgaanbieders, zoals huisartsen en ziekenhuizen. Wij vinden het belangrijk dat er PGO’s ontwikkeld worden die aansluiten bij de wensen en behoeften van de mensen die daar gebruik van willen maken. Iedereen kan straks namelijk een PGO gebruiken: inwoners, cliënten en patiënten. Ook zorgen we ervoor dat inwoners met interesse in e-health (en specifiek een PGO) actief worden betrokken bij deze ontwikkeling.

We zoeken 1-3 inwoners van Drenthe die voor de camera willen vertellen waarom zij gebruik zouden willen maken van een PGO. Welke meerwaarde ziet u? Op welke manier zou u een PGO willen gebruiken? Of misschien gebruikt u al een PGO. Dan zijn we uiteraard benieuwd naar uw ervaringen.

De filmpjes worden gebruikt binnen het PGO Netwerk Noord. Zorgbelang Drenthe is bij dit netwerk aangesloten. Dit netwerk zet zich ervoor in dat iedereen in Noord-Nederland: zijn eigen PGO en (gezondheids)apps kan kiezen, zijn eigen gezondheidsgegevens naar wens kan uitwisselen met betrokken zorgverleners, en zo meer regie heeft over zijn eigen gezondheid.

Wilt u meewerken aan een filmpje? Of wilt u meer informatie? Dan vernemen we dat graag! U kunt hiervoor contact opnemen met Rolinde Alingh (r.alingh@zorgbelang-drenthe.nl).

Bent u nog niet bekend met een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO)? Lees er dan meer over op de website van de Patiëntenfederatie Nederland.

Meer nieuws

Deel dit artikel op: