Meldpunt Corona

Gezocht: mensen met ervaringen met mantelzorg aan naaste

mantelzorg; ervaringsdeskundige; laatste levensfase; zorgbelang groningen

Heeft u ervaring met mantelzorg aan naaste in laatste levensfase?

Veel mensen zorgen met liefde voor een naaste die ongeneeslijk ziek is. Deze mantelzorg vraagt veel en mantelzorgers voelen zich vaak overbelast. Om hen te ondersteunen, wordt in het project 'Mantelzorgbalans' een digitaal hulpmiddel ontwikkeld. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met ervaring met mantelzorg aan een naaste in de laatste levensfase. In twee bijeenkomsten horen wij graag hun ervaringen met deze zorg en hun ideeën over hoe zo´n hulpmiddel eruit moet komen te zien.

Het project Mantelzorgbalans tot nu toe
Het digitale hulpmiddel wordt ontwikkeld door onderzoekers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), afdeling Gezondheidspsychologie. De ontwikkeling vindt zoveel mogelijk plaats samen met de mensen waarvoor dit hulpmiddel is bedoeld. Hiervoor wordt samengewerkt met Zorgbelang Groningen. Tot nu toe zijn in het project mensen geïnterviewd die zorgen of hebben gezorgd voor een naaste in de laatste levensfase (mantelzorgers of oud-mantelzorgers). Aan hen is gevraagd wat helpt of had kunnen helpen om het mantelzorgen lichter te maken. Daarnaast zijn ook zorgverleners geïnterviewd om hun kijk hierop te horen.

Vervolg: twee focusgroepen
In twee - op elkaar aansluitende - bijeenkomsten zouden we graag verder 'inzoomen' op de uitkomsten van de interviews. We horen graag van mensen die zorgen - of hebben gezorgd - voor iemand die door een lichamelijke ziekte niet lang meer te leven heeft, of zij zich herkennen in de uitkomsten én wat daarin het belangrijkste is om een digitaal hulpmiddel voor te ontwikkelen.
De bijeenkomsten vinden plaats op:
• donderdag 29 november van 18:30-21:00u (inclusief broodjes);
• dinsdag 11 december van 18:30-21:00u (inclusief broodjes).

Meer informatie, klik hier

Meer nieuws

Deel dit artikel op: