Meldpunt Corona

Eerste vaccinaties acute zorgmedewerkers woensdag ook in Noord Nederland

acute zorgnetwerk noord nederland; aznn; vaccinatie; corona; covid-19; noord nederland; 6 januari; intensive care; ic; spoedeisende hulp; seh; ambulancepersoneel; ambulance; wza; wilhelmina ziekenhuis assen; drenthe

Woensdag 6 januari as. worden ook in Noord Nederland de eerste medewerkers in de acute zorg gevaccineerd. Er wordt gestart met het vaccineren van medewerkers van de Intensive Care, de Spoedeisende hulp en Ambulancepersoneel. Deze groepen zijn geprioriteerd om de capaciteit binnen de acute zorg zo goed als mogelijk beschikbaar te houden.

Afgelopen weekend werd duidelijk dat er landelijk 33.000 vaccins beschikbaar komen voor medewerkers in de acute zorgketen. Noord Nederland krijgt voor de vaccinatie van het acuut zorgpersoneel 10.5% van het aantal vaccins dat landelijk beschikbaar is. De vaccins worden evenredig en in goed overleg verdeeld binnen de regio.

Er is voor gekozen om te starten met vaccineren in één ziekenhuis in elke provincie met als eerste locaties het UMCG, het Medisch Centrum Leeuwarden en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen, omdat op deze locaties ook de medewerkers van de drie ambulancediensten gevaccineerd zullen worden. De overige noordelijke ziekenhuizen zullen spoedig volgen.

Bron: Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN), 4 januari 2020

Meer nieuws

Deel dit artikel op: