Meldpunt Corona

Een tegen eenzaamheid

Een klein gebaar kan het verschil maken, zeker nu. Bekijk wat je kunt doen.

Een tegen eenzaamheid
een tegen eenzaamheid; eenzaam; eenzaamheid; week tegen eenzaamheid; gebaar; verschil; vws; drents meldpunt zorg en corona; drenthe

Een kopje koffie bij de buurman, een spontane ontmoeting in de supermarkt en gesprekjes met leden van de kaartclub. Zulke contacten blijken belangrijker om eenzaamheid tegen te gaan dan gedacht. Nieuw onderzoek van de Tilburg University gaat in op het belang van contact met kennissen en mensen die iets verder van je af staan – en het is juist dat contact dat veel mensen in coronatijd missen. VWS is een campagne gestart ‘Een klein gebaar kan het verschil maken’ in aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid van 1 tot en met 8 oktober. De campagne roept op om contact te maken en aandacht te hebben voor elkaar – voor mensen die dichtbij staan én wat verder weg.

Een klein gebaar kan een groot verschil maken. Zeker nu. Kijk voor voorbeelden en inspiratie over wat je kunt doen op de site een tegen eenzaamheid. En meld mooie initiatieven/voorbeelden aan het Drents Meldpunt Zorg & Corona. Jij maakt het verschil!

Bron: Rijksoverheid

Meer nieuws

Deel dit artikel op: